Закъснение на бързия влак между Пловдив и София изнерви десетки

...
Закъснение на бързия влак между Пловдив и София изнерви десетки
Коментари Харесай

Пътник на Централна гара: Затвориха ни във влака за София 40 минути, без обяснение

Закъснение на бързия трен сред Пловдив и София изнерви десетки пасажери на Централна гара в Пловдив. Хората са възмутени освен от неспазването на графика, само че и от неналичието на пояснение, както и от това, че са били затворени във влака към 40 минути, без право да излязат.
Прочетете още
От БДЖ оповестяват за закъснението в уеб страницата си, като изясняват, че причина за това е изчакване на мотриса.

„ Има възрастни хора, дребни деца - всички сега са в клопката на влака, не се дава на хората да излязат даже.Дават ни се някакви нищожни пояснения за протичащото се след дълги разправии, а версиите на чиновниците на БДЖ са извънредно разнопосочни и всяка е по-нелепа от предходните ”, разяснява един от пасажерите.

След закъснението от 40 минути влакът потеглил.

„ Обяснението, което най-после дадоха е, че се разминаваме с различен трен. Това изказване единствено по себе си е налудничаво, поради че линиите до Пазарджик са удвоени и влаковете в никакъв случай не се изчакват един различен. Най-потресаващото е, че не се даваше на хората да излизат от влака в границите на тези 35-40 минути, а непрекъснатото тръгване и прекъсване докара до неефективна работа на климатиците през това време и надлежно изключителна горещина. Става въпрос за електрическа мотриса, която се допуска е от по-новите в парка на БДЖ, само че явно и на тях не може да се разчита.Още преди да се качим във влака обстановката изглеждаше под въпрос, тъй като отивайки на коловоза, разбрахме, че на него има две мотриси - първата от които кардинално беше нашата, само че се бе развалила по думите на един от чиновниците на перона Влакът потегли от Пловдив към 15:30, поради че бе 14:50 по график, а идващият трен за София след него е в 15:48 ”, споделя още той.

След потеглянето от им било обявено, че ще има престой и на гарата в Костенец и или би трябвало да изчакат, или да се трансферират на различен трен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР