Захарта е един от най-големите врагове на здравето ни, но

...
Захарта е един от най-големите врагове на здравето ни, но
Коментари Харесай

Бялата смърт: 7 признака, че ядете твърде много захар

Захарта е един от най-големите врагове на здравето ни, само че за жалост в нашето съвремие тя се открива в съвсем всеки един хранителен артикул на пазара. Повишаването на кръвната захар може да докара до доста съществени последствия, измежду които диабет, болести на сърдечно-съдовата система, на бъбреците, причина за инсулт и така нататък Неслучайно захарта е позната и като “бялата гибел ”, напомнят от " Актуално ".
 
Ако сте от хората, които не могат да устоят даже ден без нещо сладичко, а даже и да не сте от тях, е значимо да следите приема на захар, с цел да не прекалите и да не привлечете здравословните проблеми. Тялото ни изпраща предупредителни сигнали, когато настъпват притеснителни промени.

Няколко признака, че консумирате прекалено много захар:

Постоянно ви се яде

 Ако равнищата на кръвната захар към този момент са повишени, тя не съумява да доближи до клетките и организма ви не се доставя с нужната му сила. Поради това изпраща сигнали, че му е нужна храна и този затворен кръг продължава през целия ден. Това обаче основава рискова причина за развиването на диабет, затлъстяване и други съществени болести.

Хронична отмалялост

Подобно на гореспоменатия образец, високите равнища на кръвната захар не разрешават вярното предпазване и култивиране на глюкозата. Така ние се усещаме по едно и също време непрекъснато гладни и изтощени.

Често уриниране

 При повишени равнища на кръвната захар бъбреците също не действат вярно - те не са способни да обработват течностите пълноценно. Вследствие на това тялото стартира да разтваря кръвта благодарение на вътреклетъчна течност, което провокира и честите пориви за уриниране.

Инфекции

Високите равнища на кръвна захар основават причина за размножаване на дрожди и бактерии. Не е изключена появяването на инфекции на пикочните пътища както при дамите, по този начин и при мъжете, само че нежният пол е по-често обиден от тях.

Пресъхнала уста

Ако устата ви е пресъхнала и непрекъснато изпитвате потребност да пийнете вода, то това е един от главните признаци, че прекалявате със захарта. Тялото реагира, тъй като захарта подтиква неговото дехидратиране и е належащо възвръщането на водния баланс. Най-добре е това да се случва благодарение на чиста вода, а не на подсладени питиета, които още веднъж са с огромно съществуване на захари.

Суха кожа

Още едни признаци за прекалено изразходване на захар са сухата и лющеща се кожа. Ако вашата кожа по принцип не е такава и забележите сходна смяна, то е целесъобразно да изследвате равнищата си на кръвна захар, с цел да откриете първоизточника на казуса.

Статията има единствено информативна цел и не е рекомендация или сурогат на консултацията със експерт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР