Захарен комбинат -Пловдив, който се свързва с бизнесмена Ветко Арабаджиев,

...
Захарен комбинат -Пловдив, който се свързва с бизнесмена Ветко Арабаджиев,
Коментари Харесай

Захарният комбинат осъден да плати половин милион за вода от...

Захарен комбинат -Пловдив, който се свързва с предприемача Ветко Арабаджиев, ще би трябвало да заплати близо половин милион лв. за черпене на вода от противозаконен сондаж. Това излиза наяве от решение на Административен съд-Пловдив.

Той е употребен близо 6 месеца, като за интервала от 1 януари 2014 т. до 31 декември 2019 година са насъбрани такси за вода от 348 969,83 лева и лихви върху тях от 149 258,01 лева Незаконният бунар е бил установен при инспекция през 2018 година, а две години по-късно при нова такава проверяващите откриват, че той продължава да действа без позволение. По време на една от инспекциите излиза наяве, че се употребява тръбен бунар, само че на него няма инсталирано измервателно устройство за доклад на добитото количество подземна вода, употребена за потребностите на обекта.

Няколко месеца по-късно, на 18 март 2020 година „ Захарен комбинат “ АД подава искане да му бъде издадено позволение за водовземане от подземни води и заявява годишен размер на черпене от 121 270 м3. На база това заявено количество и по съответната цена за шестте години е изчислена сумата, която би трябвало да бъде платена. Установеното от Басейнова дирекция обществено взимане е доказано като основателно с решение на Административния съд в Пловдив от през вчерашния ден. То предстои на обжалване пред Върховен административен съд.

Случайно или не през февруари 2020 година бе задържана директорката на Басейнова дирекция - Източнобеломорски регион, инж. Цветелина Кънева. Прокуратура и полиция нахлуха на 24 февруари 2020 година в дирекцията. Униформени претърсваха постройката и иззеха документи. По-късно Кънева бе отстранена от поста.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР