Загубата на няколко бойни хеликоптера от Русия в резултат на

...
Загубата на няколко бойни хеликоптера от Русия в резултат на
Коментари Харесай

Загубата на хеликоптери се отразява тежко на руския военен капацитет

Загубата на няколко бойни хеликоптера от Русия вследствие на удар на украински ATACMS на летище в окупирания Бердянск евентуално ще се отрази отрицателно на съветските отбранителни и настъпателни интервенции по тази ос, заяви Министерството на защитата на Обединеното кралство на 20 октомври, представено от „ Киев Индипендънт “.


„ Като се има поради, че съветската неподвижна въздушна поддръжка до момента е била извънредно слаба, съветските отбранителни линии стават все по-зависими от поддръжката на вертолетите в лицето на украинската атака “, обясниха от министерството.

Украинските сили използваха доставените от Съединени американски щати армейски тактически ракетни системи (ATACMS) за първи път на 17 октомври, с цел да ударят съветски военни летища в окупирания Бердянск в Запорожка област и Луганск.

Според Министерството на защитата на Обединеното кралство ударите евентуално са развалили девет съветски военни хеликоптера в Бердянск и още пет в Луганск, само че степента на вредите към момента не е доказана.

Украинските сили за специфични интервенции по-рано оповестиха, че общо девет хеликоптера са били развалени при офанзивите, както и система за противовъздушна защита, склад за муниции, пистите на летищата и " особено съоръжение ", съхранявано в пространствата.

Ако се удостовери, загубата на който и да е аероплан ще бъде мъчно обезщетена в кратковременен до средносрочен проект, като се има поради настоящото натоварване на съветското военно произвеждане, написа министерството в последната си разследваща информация.

„ Тази загуба също по този начин евентуално ще сътвори спомагателен напън върху съветските водачи и самолети, които към този момент съвсем несъмнено страдат от бойно безсилие и проблеми с поддръжката заради непредвидената продължителна акция. “

Ударите евентуално ще принудят Русия още веднъж да реалокира оперативни бази и контролни точки по-далеч от фронтовата линия, което ще усили натоварването на логистичните вериги, заключава актуализацията.

Украйна продължава настъпателните си интервенции в посока Бердянск, който е под окупация от началото на пълномащабното навлизане през февруари 2022 година

Според Министерството на защитата на Обединеното кралство Русия употребява града „ като съществена предна оперативна база по южната ос, осигуряваща както логистични, по този начин и нападателни/отбранителни качества “./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР