Загробени на територията на фермата в село Криво поле ще

...
Загробени на територията на фермата в село Криво поле ще
Коментари Харесай

Загробват заразените с птичи грип кокошки в Криво поле, унищ...

Загробени на територията на фермата в село Криво поле ще бъдат инфектираните с птичи грип кокошки, откакто бъдат умъртвени по човечен метод. Това оповестиха от регионалната администрация след съвещание на епизоотичната комисия в Хасково.

Също по този начин ще бъдaт осъществени епизоотично изследване и следене за последните три седмици на придвижването на яйца, фураж за птици и транспортни средства, свързани с софтуерния развой в оповестените защитна и следени зоните. След като бъдат проследени, яйцата, стигнали до пазара, ще бъдат унищожени. „ Няма заплаха за здравето на популацията “, безапелационни са от Областната дирекция по сигурност на храните.

Преди няколко седмици кокошките носачки са превозени от различен обект на компанията. Капацитетът е до 40 000 птици, само че все още на експлоадиране на огнището са били 19 000.

Забранен е достъпът до обекта още при разкриването на огнището в четвъртък. Ще бъде осъществено механично разчистване и многократна стерилизация на пространствата за птици, оборудването и транспортните средства.

Около засегнатия животновъден обект е избрана 3-километрова защитна зона, в която попадат селата от община Хасково Криво поле, Корен и Момино. Определена е и 10-километрова следена зона – от община Хасково селата Елена, Книжовник, Малево, Манастир, Динево, Родопи, Стамболийски, Стойково, Подкрепа; от община Харманли - селата Славяново и Болярски извор; от община Стамболово - селата Малък извор, Голям извор, Долно Ботево, Кралево, Гледка, Стамболово, Царева поляна и Жълти бряг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР