Загрейте предварително мазнината, в която ще пържите, но в никакъв

...
Загрейте предварително мазнината, в която ще пържите, но в никакъв
Коментари Харесай

Можете да поправите гранясало олио, свинска мас или масло

Загрейте авансово мазнината, в която ще пържите, само че никога не я оставяйте да задими, с цел да не се усилва нездравословният й резултат.

Ако стартира да пръска, сложете в нея коричка самун или малко сол. За да не гранясва олиото, в бутилката поставете малко захар и го съхранявайте на мрачно. Миризмата на маста може да отстраните, като й сложите няколко капки лимонен сок. Ако предпочитате да си я приготвяте в домашни условия, авансово изкиснете сланината за няколко часа в студена вода.
 Проверете за секунди дали оцетът, който купувате, е същински Проверете за секунди дали оцетът, който купувате, е същински
За да използваме ябълков оцет с лечебна цел, на първо място той би трябвало да бъде същински, т.е. естествен, създаден без изкуствени оцвети...

Свинската мехлем ще остане бяла и зърнеста, в случай че на всеки 5 кг разтопена мехлем изсипете 1 литър прясно мляко. Течността се оставя да ври, до момента в който млякото се пресече и падне на дъното.

След това маста се прецежда през гъсто решето или марля, прегъната няколко пъти. Гранясала мехлем или гранясало топено масло се поправят, като се сварят с прясно мляко, нарязана ябълка, кромид лук или овъглено парче самун (може и всичко заедно).

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР