Заговорниците са в ареста от м.г. Снимка БТА/АППетима души в

...
Заговорниците са в ареста от м.г. Снимка БТА/АППетима души в
Коментари Харесай

Обвиниха 5-има в Германия за държавна измяна, планирали да отвлекат министър

Заговорниците са в ареста от м.г. Снимка БТА/АП
Петима души в Германия са упрекнати в държавна измяна. Според събраните доказателства те са се подготвяли да отвлекат министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах. Били подготвени да убиват, с цел да смъкват държавното управление, съобщи Ройтерс като се базира на изказване на основния прокурор.

Групата била образувана в средата на януари м.г. Нейна цел била да провокира посредством принуждение такива условия в Германия, наподобяващи революция, които да доведат до срутване на кабинета и парламентарната народна власт. Това се твърди в изказване на основния прокурор на Германия.

Петимата са в ареста от м.г., когато управляващите разкриват заговора. Разследващите са събрали данни, че обвинените са предприемали все по-конкретни стъпки за подготовка. Били основали две обособени крила на групата, едното – военно, а другото – административно.

Чрез осъществяване на проект от три стъпки те желали да провокират национална рецесия, да отвлекат здравния министър, в случай че се наложи да убият защитата му и тогава да свикат национално заседание, с цел да смъкват държавното управление и да назначат нов водач.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР