Загорка“ напълно дигитализира управлението на транспортния поток, избирайки иновативното решение

...
Загорка“ напълно дигитализира управлението на транспортния поток, избирайки иновативното решение
Коментари Харесай

Загорка дигитализира напълно транспортните си операции

„ Загорка “ изцяло цифровизира ръководството на транспортния поток, избирайки новаторското решение LIREX TMS, с което доста усъвършенства вътрешната си логистика и увеличи успеваемостта на процесите свързани с транспортните интервенции.

Със своето наличие на пазара от 120 години, „ Загорка “ е знак на дългогодишни пивоварни обичаи и образец за високо качество. През 1994 година се причислява към световното семейство на HEINEKEN – най-международният пивовар, който има интервенции в над 70 страни. Като една от най-иновативните компании в сектора, „ Загорка “ е ориентирана към рационализация и да оперира стабилно и отговорно с грижа към околната среда, с цел да реализира въглеродна индиферентност. Постига това посредством усъвършенстване на процесите и увеличение на успеваемостта по цялата верига на доставки. Част от тази тактика е дигитализацията на процеса по ръководство на транспортния поток.

За по-малко от шест месеца системата LIREX TMS за ръководство на вътрешна логистика е изцяло внедрена и влиза в употреба. „ TMS изцяло отговори на упованията ни да подобрим успеваемостта, връзката и отчетността в работния развой, а също и даде ясна рамка за систематизиране на отговорността и периодите за реакция по цялата верига “, отбелязва Ива Енева, Мениджър Транспорт в „ Загорка “.

Едно от провокациите, пред които беше изправена „ Загорка “ преди реализацията на плана, бе точно успеваемостта в процеса обвързван с превоз. Обменът на информация, обвързван с работата по превоз, беше проведен посредством голям брой телефонни диалози, замяна на имейли и графици, което от своя страна ангажираше доста от времето на чиновниците и забавяше работата по обслужване. Част от чиновниците бяха въвлечени в контролиране на логистичните действия, което в допълнение намаляваше успеваемостта на целия развой. Логистичните процеси са част от главните ежедневни активност, за което бе належащо сложно решение, което да усъвършенства работата на чиновниците, там където е допустимо и да цифровизира целия развой. Основните дефинирани цели пред плана бяха: да се улесни работата и отчетността, да се усъвършенства връзката и обмяната на информация сред въвлечените процеса, да се реализира осведоменост в действително време.

Екипът на „ Загорка “ избира LIREX TMS заради няколко преимущества, които тази система предлага. Едно от тях е, че софтуерът разрешава в действително време да се ръководят визитите в Пивоварната и автоматизирано да се калкулират и наблюдават основни индикатори. Също по този начин, софтуерът се интегрира със съществуващата система за надзор на достъпа, което в допълнение способства за възстановяване на сигурността посредством по-добро ръководство на транспортния поток и лицата пребиваващи в Пивоварната. Софтуерът е подсъзнателен и елементарно понятен от потребителите.

„ LIREX TMS даде преимущества, които подкрепиха обезпечаването на сигурността и и по-добро контролиране на трафика пред Пивоварната, усъвършенства отчетността и ясното разграничаване на отговорностите, освободи време за добавящи стойност интензивности по веригата и подкрепя подобрението на интервенциите и работата с доставчиците ни “, споделя още Ива Енева.

За плавното и леко прекосяване на чиновниците към работа с новата система спомага извършеното от Lirex образование, проведено на групи консуматори със сходни интензивности. Допълнително, след внедряването се провеждат и сесии за поддръжка и обяснение на зародилите въпроси и следене на решението на проблеми, произтекли от работата в действително време.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР