Загиналият в Арсенал – с богат опит и дълъг стаж.

...
Загиналият в Арсенал – с богат опит и дълъг стаж.
Коментари Харесай

Загиналият в Арсенал – с богат опит и дълъг стаж

Загиналият в Арсенал – с богат опит и дълъг стаж. Мъжът, умрял при вчерашния случай в мъглижкия цех 4 към „ Арсенал “АД, е бил с огромен стаж и богат опит. Това съобщи на брифинг зам.-окръжният прокурор на Стара Загора Гриша Мавров. Починалият е на 59 години.
„ При следено заличаване на взривни смеси
и барут ръководителят на екипа, който е избран със заповед на изпълнителния шеф на завода, е потърпевш, като е обгорял по ръцете и краката. Мъжът е превозен в клиниката по изгаряния в Пловдив, където е умрял “, изясни още Мавров.

Мъжът пострада през вчерашния ден следобяд при случай в мъглижкия цех „ Арсенал “ АД. Инцидентт е станал при осъществяването на планувано заличаване на бракувана продукция в Завод 4 в Мъглиж, при което е настъпило запалване. В резултат мъжът е получил тежки изгаряния, само че макар напъните на медиците в пловдивска болница е умрял.
„ Вчера Районна прокуратура и проверяващ служител на реда
са направили оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно произвеждане за междинна телесна щета “, разяснява по-рано за окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Той добави, че през вчерашния ден е формирано досъдебно произвеждане по член 134 от Наказателния кодекс (НК), само че през днешния ден то ще бъде преобразувано и докладвано в Окръжна прокуратура – Стара Загора и следствието ще продължи по член 123 от Наказателен кодекс. Причинен е вредоносен резултат – гибел в резултат на небрежност на занимание или друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха. Предвиденото
наказване е от 1 до 6 години отнемане от независимост, обясни той.
Мавров сподели, че към сегашния миг още протичат следствени дейности за определяне на аргументите за пораждане на случая.

„ Ще изчакаме експертизите, те ще дадат аргументите за възникването му, както и часа, в който се е случил “,  добави той и  напомни, че през вчерашния ден преди случая  е имало заличаване на смеси в завода в Казанлък, което е минало без произшествия. Загиналият е бил с огромен стаж и богат опит,
като нееднократно е управлявал такива интервенции.
Mавров изясни, че сега не престават процесуално-следствени дейности и се чакат техните експертизи по отношение на зародилия на 6 октомври случай с трима починали.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР