Загадъчносъобщение, изпратено до мобилни телефони отBG-ALERT, изплаши много българи снощи.

...
Загадъчносъобщение, изпратено до мобилни телефони отBG-ALERT, изплаши много българи снощи.
Коментари Харесай

Предстои тестване на системата за предупреждение BG-ALERT в Северозападна България

Загадъчносъобщение, изпратено до мобилни телефони отBG-ALERT, изплаши доста българи нощес. Съобщението, което получиха част от клиентите на един от мобилните оператори, предизвестява за идна заплаха, съобщи БНР.

Тази заран от Министерството на вътрешните работи разпространиха до медиите позиция, предоставена от изпълнителя, зает с реализирането на системата BG-ALERT. В нея се показва, чевъв връзка с планувани национални проби на системата BG-ALERT за ранно предизвестие през мобилните мрежи, на 1 ноември от 18:55 ч. до 19:00 ч. са извършени предварителни проби. Поради " човешка неточност " са изпратени две разнообразни известия през мрежата на един от мобилните оператори, които са получени от техни крайни клиенти. От компанията сеизвиняват на популацията ивсички наранени страни и институции за породеното безпокойствие и стеснение. И допълват: " След откритата към този момент продуктивност на системата, се надяваме в бъдеще да бъде значим инструмент за уведомяване на популацията в случаи на бедствия и повреди ".
През ноември предстояттестове на системата BG-ALERT, излиза наяве от графика, оповестен на интернет страницата на системата. Целта на тестванията е инспекция действието на системата, както и популацията да придобие визия за известията и съпътстващото ги държание на мобилните устройства. За областитеВидин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен тестването ще бъде на14 ноември. При провеждането на всеки тест в продължение на половин час от 12:00 ч. до 12:30 ч. ще бъде предавано известие, съдържащо текст на български и британски език. Получаването на известието на мобилното устройство се чака да бъде еднократно и съпроводено от характерен тон и осцилация, даже при задействан спокоен (безшумен) режим.На29 ноември ще се осъществинационален тест в цялата страна.
BG-ALERT есистема за разпространяване на известия за предизвестие на популацията в случаи на рискови събития(бедствия, изключителни обстановки и други представляващи опасност за живота, здравето или имуществото)чрез мрежите на мобилните операторидо крайните устройства на жителите (мобилни телефони, таблети и някои смарт часовници.BG-ALERT е допълнение към съществуващата Национална система за ранно предизвестие и обявяване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР