Загадъчният астероид Oumuamua (Оумуамуа), който преминава през Слънчева система, е

...
Загадъчният астероид Oumuamua (Оумуамуа), който преминава през Слънчева система, е
Коментари Харесай

Харвардски професор: Извънземни ни шпионират чрез загадъчен астероид

Загадъчният метеорит Oumuamua (Оумуамуа), който минава през Слънчева система, е доста евентуално да е галактически транспортен съд, който извънземни са пуснали, с цел да получават сигнали от свои датчици, ситуирани на Земята. Това декларира професор Ави Льоб от Харвардския университет, представен от Science.

Според Ави Льоб, антична извънземна цивилизация от дълго време е инсталирала датчици по цялата планета Земя, с цел да учи живота тук, а скалата Оумуамуа е просто „ правоприемник “, който регистрира измерванията от техните датчици.

„ Цялостното държание на Оумуамуа сочи, че той е неестествен обект на целенасочена задача към Слънцето, целяща да събира данни от обитаемия район покрай Земята. Може даже да се допусна, че той извлича данни от сонди, които към този момент са поръсени на Земята по-рано. В подобен случай „ тънката, плоска форма на Оумуамуа може да е тази на правоприемник “, сподели професорът.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Разработваният от Русия нуклеарен влекач „ Зевс” ще з...

Предшественик на метеорита може да е бил извънземен летателен уред, който е подал дребни сонди в земната атмосфера, без да бъде видян, защото е посетил Земята преди системата Pan-STARRS да стартира своята активност.

Необясними небесни " неща "

Льоб е стигнал до своята „ теза “, разглеждайки огромен брой феномени на необясними неща в небето. Тези " неща ", наречени необясними небесни явления (ННФ), са или безпилотни апарати на Русия и Китай, както нормално се счита, или извънземни, свързани с камъка Оумуамуа.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Един от най-големите спътници на Сатурн – Титан, от дълго време интригува учените, търсещи живот в Сл...

Откакто Оумуамуа навлезе в нашата слънчева система през 2017 година, скалата непрестанно е обект на диспути. Дали е част от метеорит или комета не е известно, само че е известно, че се върти и дори се форсира, до момента в който се движи през пространството. Това придвижване кара Льоб да заключи, че по-широките му плоски повърхности могат да съдържат съоръжение, което може да улавя сигнали от всевъзможни скрити датчици или сонди.

Първоначално Оумуамуа е считан за комета и получава името C/2017 U1 (PAN-STARRS), а по-късно е прекатегоризиран като метеорит с име A/2017 U1. Като последно е избран като хиперболичен метеорит с междузвезден генезис, съобщи БГНЕС.

Оумуамуа на хавайски език значи „ дипломат отдалеко, пристигнал първи “. Съдейки по траекторията на доближаване, Оумуамуа най-вероятно идва от Вега, съзвездието Лира. Оумуамуа е първият открит от индивида междузвезден обект. Астероидът с форма на пура е дълъг 400 метра и с диаметър към 30 метра.

ННФ или НЛО - дано кажат учените, а не държавното управление

„ Вместо просто да се чудим за вероятни сюжети, би трябвало да съберем по-точни научни данни и да изясним същността на ННФ “, написа Льоб в списание SciAm.

Той предлага да се разположат най-съвремени камери на широколентови телескопи, които следят небето, на разнообразни места, с цел да се позволи загадката с ННФ един път вечно.

„ Небето не е класифицирано. Само държавните датчици са “, сподели Льоб и добави, че е време учените, а не държавното управление на Съединени американски щати, да дадат свое пояснение на явлението.

" Както бе маркирано в скорошната ми книга „ Извънземни “, аз не разгадавам на научнофантастични истории, защото сюжетните линии постоянно нарушават законите на физиката. Но би трябвало да сме отворени за опцията науката един ден да разкрие действителност, която преди се е считала за небивалица “, заключава ученият.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР