Загадъчна заплаха срещу бившия вече депутат от ПП-ДБ Радостин Василев

...
Загадъчна заплаха срещу бившия вече депутат от ПП-ДБ Радостин Василев
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва загадъчна заплаха срещу Радостин Василев

Загадъчна опасност против някогашния към този момент народен представител от ПП-ДБ Радостин Василев проверява Софийската районна прокуратура (СРП). Тя се е самосезирала по информация в медиите, в която се съдържат данни за осъществено закононарушението насила по отношение на народен представител от 49-ото Народно събрание.
Образувано е досъдебно произвеждане за това, че на 25 май 2023 година в София, Р.В. е бил заставен да извърши нещо срещу волята си, като за задачата е използвано заплашване, оповестиха през вчерашния ден от СРП. Радостин Василев е единственият депутат с букви Р.В. Той изнесе записа от съвещанието на управлението на Политическа партия на 26 май, като анонсира това си желание на 25 май.
Ако бъдат събрани доказателства за осъществено закононарушение против републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното произвеждане ще бъде изпратено по подготвеност в Софийската градска прокуратура, прецизират от СРП.
До момента Василев не се е оплаквал обществено от никаква насила, като даже не е правил и намек за това. Единствените му изказвания, които могат да се впишат в прокурорски сюжет, са че с него се е свързал персонално шефът на ДАНС и му е съобщил, че би трябвало да бъде охраняван, защото има опасност за живота му и пратил защита на Василев.
Самият той се проверява за насила, поради което и основният прокурор Иван Гешев изиска свалянето на депутатския му имунитет.
Междувременно стана ясно, че Радостин Василев е подал в деловодството на Народното събрание уведомително писмо до ръководителя Росен Желязков, в което показва, че от през вчерашния ден напуща парламентарната група на ПП-ДБ.> >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР