Заетостта и достъпът до външната среда са основните проблеми на

...
Заетостта и достъпът до външната среда са основните проблеми на
Коментари Харесай

Хората с увреждания се оплакаха, че инфлацията е изяла помощите, искат достъп до заетост

Заетостта и достъпът до външната среда са главните проблеми на хората с увреждания у нас . Това стана ясно по време на комисията по обществена политика в Народното събрание, на която проблемите си показаха разнообразни организации.

Веска Събева - ръководител на Асоциацията на родители на деца с епилепсия бе безапелационна, че би трябвало да се промени общественото подкрепяне, тъй че да има изгода от него.

Бе подложен въпросът със заетостта на хората с увреждания, като се означи, че, мъчно се работи за повишение на квалификацията им. Има съществени проблеми в региона на достъпността на средата, като София е ослепителен образец за това.

Представител на Съюза на инвалидите в България Георги Колев направи оферти за промени на закона за хората с увреждания - да се трансформират критериите за разпределяне на целева помощ за покупка на МПС и жилище , като средномесечният приход да е съгласуван с двукратния размер на линията на беднотия, защото по настоящия аршин - линията на беднотия едвам 4-а души са получили помощ за покупка на персонално транспортно средство от 38 000 души, а 23 лица са получили жилище.

От Национална асоциация на сляпо-глухите хора се оплакаха също от сложен достъп до инфраструктура и занижена осведоменост и желаеха да се подхожда по специфичност и увреждане.

Маринела Ангелова от Национално съдружие на работодателите на хората с увреждания уточни, че трудовата претовареност е наболял проблем и настоя за дотации за техническо съоръжение на предприятията. По думите й инфлацията е изяла помощите.

Асоциация на деца с нарушено зрение от името на Любомир Велков добави, че възпитаници нямат преводач по време на образователния развой.

" Малки български хора " също желаят налична среда, с цел да има претовареност .

Искрен Арабаджиев - ръководител на комисията, даде обещание да се намерения по какъв начин може да се поддържа трудовата активност, тъй че всеки един да се почувства член на обществото.
 Увеличават парите на майките на деца с увреждания
Увеличават парите на майките на деца с увреждания

Управляващата коалиция единомислещо приела предлаганото увеличение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР