Заети са всички хотели и къщи за гости в Минерални

...
Заети са всички хотели и къщи за гости в Минерални
Коментари Харесай

Минерални бани фул за празниците, резервациите са от лятото

Заети са всички хотели и къщи за посетители в Минерални бани за новогодишните празници. Резервациите са направени още в края на лятото и началото на есента. Значителна част от хотелиерите разчитат на постоянни гости, които обичайно посрещат Нова година тук.

Повечето са за 2-3 нощувки, с изключение на да честват, гостите ще се разходят, при уместно време, по 6-те екопътеки, ще посетят терариума и закритите басейни.

46 са хотелите и къщите за посетители в общината. Хубавото е, че места за настаняване към този момент работят освен в общинския център, а и в селата, като Брястово, Сусам и Сираково, разяснява Гинка Тенчева, шеф на отдел „ Обща администрация ” в общината. Всичките те разполагат с 876 места. Заетостта е много висока през цялата годината, само че най-вече за петък, събота и неделя.

4 са закритите басейни, които евентуално ще се окажат тесни на празнуващите Нова година. Много са хотелите, които оферират вани с лечебна цел.

След години съсипия Минерални бани още веднъж се появи на туристическата карта. Строят се нови хотели. Участваме на всички изложби в страната, както и в Турция и Гърция. Така оказваме помощ и на частния бизнес в общината, като го популяризираме, разяснява Тенчева. Насочени сме и към потока от румънци към Маказа, бяхме на ревюто в Русе, добавя тя.

Не единствено минералната вода с неповторими качества е огромното благосъстояние на курорта, а и красивата природа и забележителностите му. Търсим разновидности да социализираме разкритата неотдавна цитадела Хасара, както и каменните явления, като намерим средства на инфраструктура и превоз.

В опит да се привлекат повече туристи, общината води договаряния с туристическите осведомителни центрове в района, с цел да предложат общ пакет на туроператори и блогъри.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР