„Заедно с водача на листата „БСП за България” Георги Кадиев

...
„Заедно с водача на листата „БСП за България” Георги Кадиев
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Изключителната бедност, отчайващата демографска картина, убийственият спад в качеството на здравеопазването засягат всички българи


„ Заедно с лидера на листата „ Българска социалистическа партия за България” Георги Кадиев от първия денна акцията работим запо-добър резултатна тези избори и се надявам да го реализираме. Пред нас постоянно е стояла задачата да печелим избори, слагаме си амбициозни, само че не непостижими цели”. Така вторият в листата на обединението Георги Гьоков отговори на въпрос в предаването „ ИнфоЗона” на ТВ Стара Загора.

Той съобщи, че очакватакъв избирателен резултат, съгласно койтокоалицията да взе участие в идващото държавно управление и да бъде незаобиколим фактор,без който да неможе да се сформира кабинет. „ Но няма да бъдем ракета-носител на никоя партията,чиято стратегия още не сме видели, и ще настояваме нашите приоритетида бъдат частот управническата стратегия. Категорично няма да участваме в държавно управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи, остават доста малко благоприятни условия, отговорността ще падне на този, на който ще бъде връчен мандата”, сподели Георги Гьоков.

„ Докато някои залагат на купения или етнически избор, Българска социалистическа партия разчита на посланията към гласоподавателите и се надявам те да ни припознаят като опция на това ръководство. Твърдя, че програмата на Българска социалистическа партия не е популистка. Особено в обществения пакет, включително опазването на здравето, има реалнипредложения, които през годините са били обичайни при ръководството ни. Само фактът, че милиарди са изплатени предплатено за пътна инфраструктура, приказва, че има задоволително пари, а се харчат ей по този начин, а не заповишаване на виталния стандарт на хората ”, напомни той.

Според него ниските приходи и възприятието за неправда съпътстват живота на българите след 1989 година „ Изключителна беднотия, отчайваща демографскакартина, смъртоносен спад в качеството на опазването на здравето. Сигурно има и други, само че тези засягат всеки един българин. Впрограмата на Българска социалистическа партия са заложени решения, те няма с магическа пръчка да отстранен проблемите, само че са първи големи крачки в тази посока”, сподели социалистът с преференция 102 в бюлетина №4.

„ Твърдя, че без значение кой ще ръководи в бъдеще, ще му се наложи да преизчисли пенсиите,защото тази убийствена реформаостави мизерстващи българските пенсионери – към 1/3 от тях са с минимална пенсия, близо милион и половина живеят под прага на бедността. В предходното 45 Народно събрание успяхме на първо четене да приемем измененията вЗакона, само че на второ четене, тъй наречените нови партии не ни поддържаха и по този метод доста възрастни бяха лишени от по-добри приходи. Затова моля преди да вземат решение за кого да гласоподават, гласоподавателите да се срещнат с стратегиите, доколкото ги има,на партиите”, сподели още Гьоков.

Той отговори и на въпрос за комплекса „ Марица изток” като уточни, че Българска социалистическа партия не употребява предизборно проблемите там, тъй като от дълго време сигнализира за решаването им, от което зависи бъдещето освен на комплекса, само че и на района. Георги Гьоков уточни,че никой не отхвърля емблемата на феновете на футбола„ Берое”, само че необяснимо е за какво в България спортът, включително футболът, би трябвало да зависят от частни ползи. Според него деликатно и с грижа би трябвало да се реши по какъв начин да продължи финансирането и социалнатаиздръжка на тима.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР