Заедно с кмета на район Средец“ Трайков проведохме разговор, за

...
Заедно с кмета на район Средец“ Трайков проведохме разговор, за
Коментари Харесай

Фандъкова с голяма новина за Борисовата градина

„ Заедно с кмета на регион „ Средец “ Трайков организирахме диалог, с цел да разясняваме възстановяване на сигурността и най-много на контрола за достъпа в Борисовата градина. Тогава набелязахме няколко стъпки. Вчера получих предлагането от „ Зелени системи “, които обследваха региона, и ще инсталираме още 24 камери, като общо 14 камери ще бъдат ориентирани напълно като наблюдаване към този терен, станал преди 20 години частна благосъстоятелност, в който притежателите си разрешиха да извършат тази безогледна сеч, на която всички бяхме очевидци “. Това заяви пред публицисти столичният кмет Йорданка Фандъкова по мотив изсечените дървета в региона на къпалнята „ Мария Луиза “, съобщи БГНЕС.

„ От една страна ще продължим да работим, с цел да може да се инсталират тези допълнителни камери, въпреки това, изваждаме обектите, които се охраняват от компанията „ Боду “, с която „ Зелени системи “ имат контракт, тъй като са позволили съществени пропуски в защитата, тъй че ще възложим тази активност на общинската охранителна компания „ Егида “ “, означи кметът на София. Фандъкова добави, че това е решението от през вчерашния ден, което е коментирано дружно с районния кмет и се надява да продължат и да усъвършенстват още повече защитата на Борисовата градина.
-->
В първия миг, след приемане на сигналите, изпратих незабавно целия надзорен запас на Столична община и постанових най-високата допустима глоба по закон – 100 000 лева, която е по закона на София, както ние го назоваваме, тъй като това е допустимо най-високата глоба и незабавно предоставих сигнал на прокуратурата и на полицията “, сподели още тя и изясни, че чака следствията да продължат.

„ Ние направихме лична инспекция във връзка с охраната и откакто открих и там пропуски, това в действителност е последваща глоба по този въпрос. Надявам се, с възстановяване и защитата, няма да се допусне повече сходно нещо “, съобщи Фандъкова и напомни, че имаше позволение за отсичането на 11 дървета, само че притежателят си е разрешил без никакво позволение да прави сеч на други 28 дървета. Тя е безапелационна, че прехвърлянето на отговорност не е продуктивно, по-важното е всички да се обединят, че незаконното действие на притежателя би трябвало да бъде осъдено и да не се повтаря.

Фандъкова сподели, че ще бъде увеличена опцията за надзор. „ Камерите ще работят 24/7, т.е. записи ще се вършат непрекъснато, което постоянно е по-добрата форма на надзор. Освен това ще разчитаме към този момент на общинската компания, която да не позволява пропуските, правени от охранителите на частната компания, която охранява “, разяснява още столичният кмет.

Тя осведоми, че е извоювано едно от делата по заповедта на основния проектант на София за премахване на противозаконните здания покрай язовир Искър, на терен, който принадлежи на горското стопанство. „ Знаете, че основният проектант издаде три заповеди за унищожаване, като откри, че те са изцяло противозаконни. Първото решение на съда излезе с потвърждаване на заповедта на основния проектант “, заяви тя.

„ Още през днешния ден ще издадат, или към този момент са издали заповед за непринудено унищожаване. Срокът е 14-дневен, в случай че това не се случи, след този период ще бъде отстранена постройката за сметка на общината и средствата ние ще си претендираме и ще търсим от притежателя, само че няма да оставим без последици “, сподели още столичният кмет.

Фандъкова съобщи, че остават още две каузи за противозаконни здания, като изрази вяра, че те също ще бъдат в тази посока, тъй като както тя, по този начин и основният проектант желаят да покажат, че са безусловно безкомпромисни против всевъзможни нарушавания и над никого не може да има чадър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР