Заедно можем да свършим много неща. Да живее френско-китайското приятелство!“

...
Заедно можем да свършим много неща. Да живее френско-китайското приятелство!“
Коментари Харесай

Визитата на Макрон показа, че Франция и Китай имат голям потенциал за сътрудничество

„ Заедно можем да свършим доста неща. Да живее френско-китайското другарство! “ Това написа френският президент Еманюел Макрон в профила си в обществените медии след преди малко завършилата аудиенция в Китай.

Това беше третото посещаване на Макрон в Китай, откогато той стана френски президент, а няколкото срещи и диалози с китайския ръководител Си Дзинпин в Пекин и Гуанджоу сред 5 и 7 април ускориха разбирателството и взаимното доверие сред двамата водачи и дадоха ясна тенденция за бъдещото съдействие сред Франция и Китай на двустранно и интернационално равнище. Двете страни разгласиха взаимна декларация, обхващаща аспекти като подсилване на политическия разговор, взаимно поощряване на сигурността и стабилността в света, поощряване на икономическия и културния продан и взаимно справяне с световните провокации, и демонстрираща тясното и трайно всеобхватно стратегическо партньорство сред Китай и Франция.

Франция е първата западна страна, която публично открива дипломатически връзки с КНР, и първата, която открива всеобхватно стратегическо партньорство и регулярен стратегически разговор с Китай. Двете страни имат общо мнение по редица въпроси. Например те се придържат към традицията на самостоятелната дипломация и се застъпват за мултилатерализма и свободната търговия. Както съобщи Си Дзинпин, „ стабилността е най-главната характерност и скъпо преимущество на китайско-френските връзки “.

Резултатите от диалозите сред водачите на Франция и Китай демонстрират, че те имат повече общи неща, а областите на съдействие са станали по-широки. „ Възобновяването “ на механизма за разговор е един от акцентите. Задълбочаването на икономическото и комерсиалното съдействие е различен значим резултат от визитата на Макрон в Китай. Според „ Ню Йорк таймс “, въпреки Вашингтон да желае Европа да се причисли към оказвания от него напън върху китайските компании в бранша на високите технологии, Макрон явно не се е поддал.

По време на визитата на Макрон, Пекин предложи пет съответни ограничения в поддръжка на ролята на Европа за политическо решение на украинската рецесия, прецизно съблюдаване на интернационалното филантропично право и допустимо най-бързо пускане на мирни договаряния.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР