Задушаване по време на ареста е една от версиите, които

...
Задушаване по време на ареста е една от версиите, които
Коментари Харесай

Задушаване при ареста е сред версиите за смъртта на Пламен Пенев от Стара Загора

Задушаване по време на ареста е една от версиите, които прокуратурата проверява в тази ситуация със гибелта на 58-годишния Пламен Пенев от Стара Загора. Това излиза наяве от известие на окръжната прокуратурата в Стара Загора, която е образувала досъдебно произвеждане за гибелта на някогашния републикански първенец по битка. Той умря при неизяснени условия след гонка с полицията в навечерието на Нова година.

До момента обвиняването е открило, че мъжът е умрял, откакто служителите на реда го изваждат насилственото от автомобила му. Това опонира на първичната информация, че Пенев е умрял на място, откакто се блъска в една от патрулките, взели участие в преследването по улиците на града.

Назначена е съдебномедицинска експертиза, която е предоставена на екип от трима правосъдни медици от Пловдив.

„ Предстои показване на умозаключение от специалистите за изясняване аргументите за гибелта на 58-годишния мъж, като измежду вероятните е и механична асфиксия “, оповестяват от прокуратурата.

Работата по случая продължава, като се събират доказателства и за вероятно причиняване на гибел при професионална несъобразителност от страна на полицейските чиновници.

Разследването място се прави от екип от следователи от Националната следствена работа в София, като се управлява от екип наблюдаващи прокурори от Стара Загора. Досъдебното произвеждане е разпоредено от изпълняващия функционалността гл. прокурор – Борислав Сарафов.

В случай че се съберат задоволително доказателства, ще се пристъпи и към покачване на обвинявания по отношение на всички виновни лица, допълват от прокуратурата.

58-годишният Пламен Пенев умря в нощта против 31 декември след полицейска гонка в Стара Загора.

До случая се стигна, откакто мъжът отхвърля да се подчини на полицейско предписание и побягва, като се качва на автомобила си. Според информацията от полицията, против мъжа е имало подаден сигнал, че е заплашвал малолетни с нож.

Обстоятелствата, при които той умира, обаче остават неразбираеми.

Първоначално се съобщаваше, че е умрял на място, откакто се блъска в една от патрулките или е получил инфаркт.

От фрагменти в обществените мрежи обаче се вижда, че мъжът е бил изведен наложително от автомобила си. Според околните му той е бил пребит до гибел от служителите на реда. От фрагменти, излъчени по NOVA, също изгледа, че върху мъжа е използвана мощ от страна на служителите на реда.

Инспекторатът към Министерство на вътрешните работи също ревизира дали е имало превишаване на пълномощията от страна на служителите на реда, заяви по-рано вътрешният министър Калин Стоянов. Проверка тече и в границите на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР