Задушаване е причината за смъртта на 25-годишния Георги, загинал в

...
Задушаване е причината за смъртта на 25-годишния Георги, загинал в
Коментари Харесай

Загиналият Георги при пожара в психиатрията е бил завързан 6 часа

Задушаване е повода за гибелта на 25-годишния Георги, умрял в пламъците в психиатрията в Ловеч. Окръжната прокуратура управлява досъдебно произвеждане за причиняването на пожара от 2 октомври, оповестяват от обвиняването.

Огънят възникна към 19:30 ч. в психиатрията в Ловеч. В резултат на пламъците е настъпила гибелта на Георги от Троян, който е бил на лекуване в болничното заведение. С разпореждане на окръжния прокурор следствието по делото е предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Ловеч.

В хода на следствието са осъществени няколко поредни огледа на местопроизшествието. Изготвена е съдебно-медицинска експертиза за определяне аргументите за гибелта на мъжа, съгласно която той е умрял в резултат на задушаване. Изискани са и всички относими по случая документи, разпитани са очевидци.

С оглед обективното и цялостно проучване на всички условия назначената по делото тройна съдебно-медицинска експертиза е предоставена на специалисти от различен правосъден регион. Очаква се заключението на комплексната пожаро-техническа и електротехническа експертиза. Предстоят спомагателни разпити на очевидци и разбор на събраните доказателства, прибавят от обвиняването.

В случай че бъдат събрани задоволително доказателства за виновността на съответни лица за осъществени закононарушения от общ темперамент, те ще бъдат преценени от наблюдаващия прокурор с оглед привличането им към наказателна отговорност.

Пожарът във съдбовния ден е задействал тревога, която са чули единствено пациентите, само че не и личния състав. В публичната поръчка за съоръжение на 5-те меки стаи в болничното заведение проверяващите откриват и други недоразумения - камери за наблюдаване, които не записват и не възпроизвеждат тон. 

Загиналият Георги пък бил осъден да лежи в изолатора 9 часа, 6 от тях завързан.

От Министерството на здравеопазването пък уволниха дисциплинарно шефа на болничното заведение и разпоредиха инспекция за противопожарна сигурност на болничното заведение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР