Американският президент Джо Байдън заяви, че Съединените щати ще спрат

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че Съединените щати ще спрат
Коментари Харесай

Байдън предупреди, че САЩ може да спрат оръжейни доставки за Израел

Американският президент Джо Байдън съобщи, че Съединените щати ще спрат доставките на някои типове оръжия за Израел, в случай че той предприеме военна интервенция в град Рафах в най-южната част от линията Газа. Световната здравна организация предизвести за утежняване на филантропичната обстановка в региона.

В изявление за Си Ен Ен президентът Байдън призна, че с оръжия, доставени от Съединени американски щати, са убити цивилни в Газа.

Той за първи път обществено предизвести, че Вашингтон ще спре да доставя оръжия на Израел, в случай че военните влязат в Рафах. Съединените щати се афишират срещу огромна военна атака без гаранции за отбрана на цивилните.

Израелската войска предприе тази седмица " лимитирана интервенция " в града, където са намерили леговище над 1 милион поданици на Ивицата Газа. Според Тел Авив обаче там се укриват хиляди бойци на радикалното палестинско придвижване " Хамас ".

Според почитан представител на администрацията на Байдън е била спряна доставката на 3500 бомби след деликатен обзор на оръжията, които може да бъдат употребявани при атака в Рафах. Американският министър на защитата Лойд Остин изясни, че решението е било взето от угриженост за мирното население.

Световната здравна организация прикани за спомагателна помощ за Газа и предизвести, че в южната част от линията е останало гориво за продължение на здравните услуги единствено още три дни. Една от трите лечебни заведения в Рафах - " Абу Юсеф ан Наджар ", към този момент не работи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР