Задръствания се оформиха по магистрала между Франция и Белгия поради

...
Задръствания се оформиха по магистрала между Франция и Белгия поради
Коментари Харесай

Превозвачи от ЕС на протест заради поправка в пакет Мобилност, обявена за победа от България

Задръствания се оформиха по автомагистрала сред Франция и Белгия заради първия от поредност от митинги, които профсъюзи възнамеряват в страните от Европейски Съюз против промени, засягащи водачите на камиони и рейсове - така наречен пакет " Мобилност " (Макрон), съобщи БГНЕС.
Европейската комисия предложи промени, които дават на работодателите по-голяма независимост на деяние, когато те дефинират графиците на водачите. " Ако това значи по-дълги часове работа и по-малко отмора, то това е сериозен риск за пътната сигурност и здравето на водачите ", обявиха от Европейската федерация на транспортните служащи (ETF) на техния уеб страница.
В това известие се споделя и, че проектите също по този начин подкопават правилото на равно възнаграждение за идентичен труд в една и съща страна за трансграничните служащи от Европейски Съюз. Например, промяната " краткотрайно освобождава водачите от използването на разпоредбите за командироване, според които на командированите служащи би трябвало да се заплаща според локалните стандарти на мястото, където и да работят ".
Всъщност тази корекция - да не важи равното възнаграждение, беше разказана като " цялостен триумф на предложенията " от българското държавно управление и от евродепутатите ни, изключително Ангел Джамбазки, преди да стане ясно, че надалеч не всичко по пакет " Мобилност " е решено и занапред за неща като да вземем за пример връщането на водачите на всеки 4 седмици в страната по регистрация на компанията, за която работят, би трябвало най-малко да се води война, в случай че не и, че е изгубена идея. А на 10 януари български превозвачи би трябвало да стачкуват в Брюксел поради други параметри на пакет " Мобилност " - да вземем за пример тъкмо този за връщането на водачите.
Според полицейски данни, през днешния ден (7 януари) трафикът край Рекем в Западна Фландрия, Белгия (на E17), е бил съществено усложнен за към 90 минути в тази заран поради митинг, за който прикани Белгийски транспортен съюз. Съюзът е част от ЕТF, която се опълчва на препоръчаните промени на Европейски Съюз, които биха могли да понижат времето за отмора на водачите на камиони и рейсове.
Представители на ETF обявиха, че може да има повече митинги в страни като Франция и Холандия, преди транспортната комисия на Европейският парламент да разиска промените на 10 януари. Съюзите в Италия са подготвени да провеждат национална стачка, в случай че комисията по превоз на Народното събрание одобри доста от новите правила.
Заместник-ръководителят на Белгийския транспортен съюз Джон Райнерт съобщи, че полицията е отговорна за задръстването, като отхвърлила предлагането на съюза да насочи камиони през паркинг, с цел да получават водачите брошури. На местата на други три митинга, в това число на две автомагистрали към Холандия, не е имало блокиране на придвижване, сподели Райнерт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР