Задават се промени в гръцкото правителство след две оставки. Министърът

...
Задават се промени в гръцкото правителство след две оставки. Министърът
Коментари Харесай

Корупционен скандал с жената на гръцкия министър на икономиката клати правителството в Атина

Задават се промени в гръцкото държавно управление след две оставки. Министърът на стопанската система Димитрис Пападимитриу напусна поста си часове откакто брачната половинка му - Рaния Андонопулу, се отдръпна от поста втори министър на труда, общественото обезпечаване и обществената взаимност, оповестява „ Катимерини “.

Това стана след разкрития, че е получавала дотация на обща стойност 23 000 евро за интервал от две години за наем на апартамент в богаташки квартал на Атина.

Оставката беше провокирана от публикация във вестник " Елефтерос Типос ", която разкрива, че Андонопулу е получавала по 1000 евро на месец от страната за наем. Тя е получавала тази дотация изцяло законно, само че това провокира публично неодобрение поради на обстоятелството, че министърът има обилни персонални приходи и все пак е получавала държавна помощ. И на фона на това, че един на трима гърци живее на прага на бедността.

Андонопулу и брачният партньор й Димитрис Пападимитриу имат акции, банкови влогове, парцели в Гърция и в чужбина за милиони евро. Смятани са за най-богатото семейство в гръцкия кабинет.

Андонопулу връчи оставката си на премиера в понеделник вечерта, акцентирайки " аргументи от политическа сензитивност ". Последвалата оставка на Пападимитриу е в символ на взаимност.

Двете оставки дават подтик на спекулации за промени в кабинета поради на това, че Пападимитриу е третият негов член, който сдава поста след жена му и заместител просветителния министър Костас Зурарис, напуснал през януари. Има и клюки, че заради здравословни аргументи министърът на миграционната политика Янис Музалас ще бъде заменен.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР