Задават се дълги празници, а желанието за пътуване вече е

...
Задават се дълги празници, а желанието за пътуване вече е
Коментари Харесай

Великден в Гърция - може ли да се пътува с цел туризъм в страната?

Задават се дълги празници, а желанието за пътешестване към този момент е неудържимо. Какви са условията, в случай че желаете да пътувате до прилежащите страни? Точна информация за всяка страна ще получавате всеки ден в централната ни емисия и на новинарския ни уебсайт.

И по този начин - Великден в Гърция. Какво би трябвало да знаят българите, които макар строгите ограничавания са решили да прекарат празника на плажовете в южната ни съседка?

Гръцките управляващи към този момент удължиха всички ограничавания за влизане в страната до 3 май, а множеството хотели ще останат затворени за Великден.

За Великден пътуването за туризъм остава неразрешено. В мощ са строги ограничаващи ограничения , както за влизане в страната, по този начин и за напредване сред обособените области в Гърция.

Едва от 10 май ще може да се пътува свободно. Маските са наложителни на открити и закрити публични места, в действие към момента е и вечерен час до 22:00 часа.

Повечето хотели в Гърция ще останат затворени за Великден и ще отворят порти в средата на май, когато е и формалният старт на летния сезон.

Заведенията и заведенията за хранене оферират единствено храна за у дома . Ще отворят публично на 3 май, в понеделник. От сектора се приготвят да посрещнат първите туристи. Не се чака да дойдат доста българи за Великден, само че български туристи въпреки всичко ще има.

" За Великден ще дойдат доста хора, които имат и лични жилища тук. Те с документите си за благосъстоятелност могат да пътуват. Въпреки че по пътя може да има инспекции от служители на реда. По принцип може да се пътува, само че е малко по-строго ", съобщи Мая Тодорова, туроператор.

" Официално отваряме в понеделник, 3 май. Приготвяме се, като съблюдаваме разпорежданията на държавното управление, с цел да можем да отворим. Трябва да имаме отдалеченост сред масите и всички останали защитни ограничения против пандемията ", сподели още Апостоли Иперихано, хотелиер и ресторантьор.

Репортер: Антония Сукалинска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР