Задава се поредно напражение по оста ПП-ДБ - ГЕРБ.Това, което

...
Задава се поредно напражение по оста ПП-ДБ - ГЕРБ.Това, което
Коментари Харесай

Христо Иванов: Предложеното с първия мандат не решава проблемите на България

Задава се следващо напражение по оста " ПП-ДБ " - ГЕРБ.

" Това, което се предлага с първия мандат, не може да реши огромните проблеми на България ", коментира Христо Иванов от " Продължаваме промяната - Демократична България " пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Според него обстановката в страната е сериозна и всяко решение във връзка с ръководството би трябвало да бъде взимано доста деликатно, съобщи Българска телеграфна агенция.

" При срещите ни с Мария Габриел поставих на нея и цялото управление на ГЕРБ за следващ път въпроса какви промени в Конституцията плануват, тъй като това е пътят към систематична смяна в България. Не просто да опитаме да махнем един досадил на всички основен прокурор, с цел да оправим казуса, а в действителност да решим нещата в дълготраен проблем. На този въпрос отговор не получих ", изясни Иванов.

Заради всичко това методите към втория мандат започваме от диалога за Конституцията, тъй като считаме, че това е систематичният метод да бъдат решени проблемите на страната, разяснява той.

Според него въпросът не е на кого е мандатът, а кой може да предложи формула, фокусирана върху същинските решения. Ще опитаме да създадем това във втория мандат и се надяваме на отговорно отношение, съобщи Иванов и добави, че проектокабинетът на ПП-ДБ с премиер Николай Денков не е минал дефинитивно гласоподаване на парламентарна група.

Случилото се към основния прокурор Иван Гешев в последните дни сподели дълбоките проблеми на политическата обстановка, счита депутатът. Всеки, който се надява, че казусът с неналичието на правда в България може да бъде пренебрегнат, заметен под килима, ще претърпява такива изненади с такива детонации, пиротехники и така нататък до безспир. Докато не бъде решен този проблем, българската държавност, българската институционална и политическа система няма да бъдат оздравени и от самото начало ще дават сходни недостатъци, и ще създават сходни " къси съединения ", разяснява Иванов. 

Христо Иванов призова да бъде решен казусът и уточни, че това може да стане единствено посредством изменение в Конституцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР