Задава се 19-ият кръг в Калчото. Кръг, след който ще

...
Задава се 19-ият кръг в Калчото. Кръг, след който ще
Коментари Харесай

Какво ни очаква в 19-ия кръг на Серия А?

Задава се 19-ият кръг в Калчото. Кръг, след който ще сме преполовили сезона, а по всички етажи на класирането е доста оспорвано и забавно. Разбира се, борбата за купата съставлява максимален интерес, само че битката за Европа и за оставане в елита ще бъде жестока. Очаква ни един извънредно забавен кръг, в който можем да разпознаваем 3 конфликта. Лацио Наполи, Интер Аталанта и Рома Ювентус.

Каляри - Милан

В събота следобяд от 16.00 на Сардения сцена идва Милан за едно извънредно тежко посещение. Домакините навлязоха в неприятна серия и натрупаха 3 следващи провали. Тези 3 поредни загуби обаче не попречиха на сардинци към момента да са в зона Европа. През седмицата капитанът на отбора Раджа Наинголан съобщи, че времето за неточности е завършило и всички са стимулирани най-сетне да завоюват. При Милан не се усеща изключително усъвършенстване. Мениджърът Стефано Пиоли продължава да търси идеалните 11, а и точната тактическа сграда за своя тим. Многократно към този момент се изрекоха най-различни експерти, съгласно които в Милан просто няма водачи и хора с характери. Трансферът на Кжищоф Пятек в Тотнъм наподобява съвсем сигурен и се чака доста скоро нападателят да премине медицински проби и да парафира със „ шпорите “. Интересът към Златан Ибрахимович продължава да е огромен и ще бъде забавно да разберем, дали шведът ще получи късмет да започва още от първата минута? Много сложен дуел и за двата тима, които към момента търсят най-хубавия си образ. Страхотното начало на акцията за Каляри стартира да избледнява, а Милан по този начин и не съумява да откри правилния път.

Лацио - Наполи

Още един забавен и трогателен мач от съботната стратегия. От 19.00 на Олимпико ни чака ужасно дерби. Лацио продължава да чупи връх след връх и похвалите към „ римските орли “ не стопират. Впечатляващата форма на Чиро Имобиле също продължава, като той към този момент има 19 попадения на своята сметка. Тифозите на бианко-челестите мечтаят самоуверено и сега всичко за тима от безконечния град наподобява прелестно. Сега в Рим идва разтърсения Наполи. Неаполитанци имат един призрачен сезон и не се вижда излаз от рецесията. За тима от Неапол купата от дълго време е фантазия, а най-лошото за тифозите е, че тимътт на Дженаро Гатузо просто не играе добре. Това не е Наполи, с който бяхме привикнали в последните години, само че сезонът е дълъг. Наполитанците занапред имат да играят мачове за купата на Италия, а и дуели против Барселона в шампионската лига. Ако гледаме моментната форма на двата ттима, Лацио е огромният любимец в този мач, а дали ще успее да завоюва ще разберем в събота вечер.

Интер - Аталанта

От този мач се чака доста. Събота вечер, 21.45 на Джузепе Меаца ни чака същински театър. Очакванията към този мач са толкоз огромни, поради невероятната форма, в която се намират и двата клуба. „ Нерадзурите “ не престават да са водачи в серия А, а Аталанта е в серия от 2 поредни победи с 5:0. Атомното дуо Лукаку Мартинес няма спирка, а от другата страна са Дуван Сапата, Йосип Иличич и Папо Гомес. Аталанта към този момент си обезпечи услугите на Матия Калдара, а дали звездата на Тотнъм Кристиан Ериксен ще дойде в Милано, ще разберем скоро. Твърди се, че Интер и Оливие Жиру също са се разбрали, тъй че на трансферния пазар е много забавно. В съботната вечер Интер и Аталанта излизат в един трогателен мач, в който всичко е допустимо.

Удинезе - Сасуоло

В неделя на обяд от 13.30 програмата откриват Удинезе и Сасуоло. „ Зебрите “ несъмнено стабилизираха своето показване. Голямата звезда на отбора Родриго Депол продължава да бележи и да носи наслада на тифозите. Очевидно Лука Готи прави много добра работа на треньорската пейка и тимът от Удине най-малко към този момент не мисли за своето оцеляване. Победите против Каляри и Лече вдъхнаха още повече самочувствие в играчите и Сасуоло не го чака по никакъв начин елементарен мач в неделния ден. „ Неровердите несъмнено разочароват в последно време. Тимът натрупа серия от неприятни резултати, а се вижда, че Доменико Берарди доста липсва на отбора. Единственото, което избавя Сасуоло все още е положителния точков актив, само че това няма да продължи дълго. На няколко пъти към този момент светна лампичката за гостите и в случай че те не подобрят изявите си, скоро рисковата зона ще наподобява застрашително близо.

Фиорентина - СПАЛ

Това домакинство е наложително за виолетовите, в случай че те в действителност желаят да тръгнат нагоре. Много наивно „ виола “ изтърва успеха в Болоня в предишния кръг и в този момент трите точки наподобяват наложителни. Тепърва Джузепе Якини би трябвало да построява образа на този тим, само че от ден на ден се постанова мнението, че на Фиорентина му липсва класа. Франк Рибери е контузен за дълго, а неналичието му несъмнено се усеща. Нападателят Патрик Кутроне съвсем несъмнено ще бъде притеглен в състава, само че дали той е точното решение за офанзивата на „ ла виола “, ще разберем. СПАЛ със зъби и нокти продължава да се бори за своето място в елита на Италия. Леонардо Семпличи и хората му към момента имат живи очаквания за спасението си, само че времето лети и мачовете стават все по-малко. Тук Фиорентина е задължен да завоюва, в случай че желае по някакъв метод да покаже своите упоритости за бъдещето. Големи упоритости, печелене на купи, неща, за които Босът Комисо непрестанно приказва.

Сампдория - Бреша

Във втория очакван мач за 16.00 часа един против различен се изправят Сампдория и Бреша. Два отбора, които са съществено забъркани в лютата борба за оцеляване. Според доста експерти, Сампдория е там, където му е мястото. „ Моряците се “ се показват едва и въобще не задоволяват претенциозните си тифози. Ето го идеалният късмет за Клаудио Раниери и компания да вземат витално значим триумф. Бреша обаче стабилизира изявите при Еуженио Корини и тимът няма нищо общо с това, което показваше при Фабио Гросо. „ Лястовичките показват доббра игра и демонстрират ясните си планове да оцелеят в серия А. Сякаш и Марио Балотели стартира да се показва по-постоянно и да намира играта си, а знаем той на какво е кадърен, когато се раздава на 100 %. Безспорно извънредно значима среща и за двата тима, а успеха тук може да значи доста.

Торино - Болоня

Торино несъмнено има мотиви за наслада. „ Биковете към този момент са четвъртфиналисти за купата на Италия, откакто късно нощес отстраниха Дженоа след осъществяване на дузпи. „ Граната “ игра и с човек по-малко, само че все пак съумя да откри място в топ 8 на конкуренцията. Допълнително самочувствие носи и успеха против Рома на Олимпико, резултат, който малко на брой чакаха. Болоня от своя страна се пробва във всеки мач да взима оптималното. Гостите в идния дуел изтръгнаха точка от Фиорентина и в този момент ще търсят прибавяне на нови точки към актива си. Интересен мач, в който несъмнено самочувствието и увереността са на страната на Торино.

Верона - Дженоа

Както коментирахме към този момент, Дженоа е навън от купата на Италия. Отборът от Генуа обаче си има много по-сериозни проблеми. Сериозната борба за оцеляване, в която са въвлечени „ грифоните “ явно ще продължи до самия край. Генуезци идват във Верона с мисълта най-малко за точка. Верона обаче е подъл съперник и основава проблеми на всеки. Според доста експерти към този момент е несъмнено, че Верона няма да изпадне, а отборът в действителност играе прелестен футбол и се любува на живота в серия А. Почти несъмнено е, че Фабио Борини ще укрепи офанзивата на домакините и те ще наподобяват още по-опасни в предни позиции. Тук ще бъде мъчно за Дженоа и няма да е изненадващо, в случай че отборът допусне ново проваляне. Верона разполага с качествени футболисти, а и несъмнено натрупа самочувствие след положителните изяви от началото на сезона.

Рома - Ювентус

Неделя вечер, 21.45 "Стадио Олимпико ". Очаква ни един страховит мач. Срещата е еднообразно значима и за двата тима, защото всеки от тях гони своите цели. Юве постоянно е опасност, а хеттрикът на Кристиано Роналдо против Каляри сподели, че португалецът е твърдо решен да бележи с цялостна мощ още веднъж и да помогне на отбора си на всички фронтове. „ Старата госпожа “ като че ли стартира още веднъж да играе познатия на всички футбол, а и против Каляри се видя изключително през второто полувреме, че отборът изцяло доминираше. Мачът в неделната вечер ще бъде същински тест и за двамата мениджъри, Паоло Фонсека и Маурицио Сари. При римляните имаше позитивни вести през тази седмица, откакто Александър Коларов и Браян Кристанте удължиха своите контракти с клуба. Доста футболисти на джалоросите обявиха явните си планове, Рома да се бори на всички фронтове и най-сетне да опита да завоюва трофей. Чуха се и отзиви, съгласно които със всички сили Рома би трябвало да се хвърли в лига европа и купата на Италия и да търси оптималния резултат и на двата фронта. Загубата вкъщи от Торино малко разклати увереността на играчите, само че всички са обединени към концепцията, че са на правия път и това е дълготраен план, който изисква време. Разбира се, всички споделиха, че задачата довеждане докрай в топ 4 е наложителна и Рома би трябвало да се завърне в шампионската лига. До последно ще се чакат вести за положението на Николо Дзаниоло, а Хенрих Мхитарян също е с травма. Списъкът с отсъстващи за Фонсека към момента е дълъг, само че се чака скоро това да завърши. Лоренцо Пелегрини се врече във безконечна обич на Рома и пожела да остане до края на кариерата си. Ченгиз Юндер е доста евентуално да получи един от последните си шансове за изява при съществуването на толкоз контузени в състава на „ вълците “. Рома и Ювентус ще доставят същинско наслаждение на всеки неутрален почитател, а тези, които милеят за тези два тима, ще чакат с неспокойствие срещата и ще стискат палци за обичания тим.

Парма - Лече

Кръгът приключва в понеделник вечер на Енио Тардини, когато от 21.45 часа Парма посреща закъсалия Лече. И за двата отбора времената не са положителни. „ Дуковете изгубиха тежко с 0:5 от Аталанта и в този момент ще желаят да се реваншират на тифозите. Лече към този момент е съществено забъркан в борбата за избавление и там нещата също не наподобяват розово. И двата тима се нуждаят от точки. При несъмнено стичане на събитията и нова загуба за Лече, то тимът може да се озове и в зоната на изпадащите.

Очакват ни страхотни и зрелищни дуели в 19-ия кръг на Серия А. Насладете им се.

Автор: Делян Калинков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР