Задържаният за купуване на гласове в Несебър е шефът на

...
Задържаният за купуване на гласове в Несебър е шефът на
Коментари Харесай

Висш данъчен началник е арестуван за търговия с вот в Несебър, готвел над 350 хиляди лева да пазарува гласове

Задържаният за пазаруване на гласове в Несебър е шефът на дирекция „ Местни налози и такси “ Паскал Апостолов, разкри Българска национална телевизия.

Преди локалните избори през 2019 година, когато беше задържан кметът на Несебър, е имало данни, че в схемата взе участие и Апостолов. Тогава за него не са събрани задоволително доказателства и той е разпитан единствено като очевидец.

Вчера обаче полицията е арестувала Апостолов след получен сигнал, че още веднъж взе участие в скица с търговия на избор за идните локални избори на 29 октомври. От дома му бяха конфискувани 185 000 евро и 25 000 лв..

Паскал Апостолов е на най-високо равнище в скица за пазаруване на гласове. Осигурявал е средствата, разпределяни по-надолу в йерархията – за уредници на платен избор за локалните избори в Несебър през октомври. От кого е получавал  парите обаче още не е ясно.

Образувано е досъдебно произвеждане, съобщи районният прокурор Мария Маркова:

„ Досъдебното произвеждане е за предложение и предоставяне на имотна полза на дефинира лица, които да упражнят своето изборно право за избран политически претендент, партия или коалиция за идните локални избори. Що се отнася за версиите, които евентуално ще построи арестуваното лице – ние сме в начален стадий на следствие, за привличане и на други лица вероятно. Предстои определяне на неговото имущество, произходът на тези средства и по какъв начин са достигнали до лицето “, изясни тя.

49-годишният данъчен е арестуван за период от 24 часа, евентуално ще има още арести, разясни старши комисар Павлов:

Работим в безспорни всички направления. Със сигурност ще има и други арестувани лица, само че на по-късен стадий. Всичко, което кажем в този момент, може да попречи на следствието. Знаете, че в Община Несебър приказваме за корпоративен избор, сега не можем да дадем детайлности за коя е политическата партия “, сподели той.

Работата по досъдебното произвеждане продължава под надзора на Районната прокуратура в Бургас.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР