Задържаният на автомагистрала Тракия 23-годшен и друг път е превозвал

...
Задържаният на автомагистрала Тракия 23-годшен и друг път е превозвал
Коментари Харесай

Задържаният на магистрала Тракия полицай и друг път е превозвал мигранти - Темида

Задържаният на автомагистрала " Тракия " 23-годшен и различен път е превозвал мигранти, признал той след задържането си, оповестиха от прокуратурата.

Мъжът обяснил, че съжалява за осъщественото от него. Той не е оказал опозиция при задържането и си признал, че кара чужденците против пари.

Полицаят е карал микробуса с униформа. При прекъсването се легитимирал със служебната си карта, разчитайки, че по този метод ще отклони инспекцията на транспортното средство. Установено е, че е чиновник на бранш " Специализирани полицейски сили " към Столична дирекция на вътрешните работи. Той е от Перник и от към 3 година работи в системата на Министерство на вътрешните работи.

Перничанинът бил в болничен до 31 декември 2022 година и е трябвало да бъде на работа на 6 януари.

В товарния автомобил са били 31 мигранти – всички мъже на забележима възраст сред 20 и 30 година, които се показали като афганистанци и сега се разпитват. Те споделили, че са дали към 4000 турски лири (около 400 лева.) всеки, с цел да бъдат превозени през страната на път за Сърбия. Качени са в региона на Бургас.

Предстои да бъде повдигнато обвиняване на служителя на реда. За това закононарушение законът планува до 6 година затвор и санкция от 5000 лева до 20 000 лева. 

Седем часа, преди да заловен буса, ръководен от служителя на реда – към 1 ч. през нощта, в региона на 120-ия км на автомагистрала " Тракия " в посока София е бил спрян различен бус с 25 незаконни мигранти – афганистански жители, всички мъже, обясниха още от държавното обвиняване. И те е трябвало да пресекат границата ни със Сърбия на път за други европейски страни, като сделката била да бъдат извозени до Сливница против 5000 лева за всеки.

При разпита водачът е направил признания. Разказал е в детайли, че преди към две седмици се е срещнал с двама турски граждани, които му предложили работа – да транспортира през страната бежанци против възнаграждение.

И двете групи мигранти са натоварени в един и същи регион, само че все още няма данни за връзка сред двата случая.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР