Задържани хора и журналисти, удряни и заплашвани в България, докато

...
Задържани хора и журналисти, удряни и заплашвани в България, докато
Коментари Харесай

Евродепутатът Рамона Стругариу : Борисов, вашият мандат е позор, прекратете насилието и арестите

”Задържани хора и публицисти, удряни и заплашвани в България, до момента в който стачкуват против корупцията и мафията, са голям срам за вашия мандат. Агресивните репресии против протестиращи би трябвало неотложно да приключат ”. Това гласи постът в обществената мрежа на румънския евродепутат Рамона Стругариу в статус за насилието в кървавата сряда.
Насилието против протестиращи и публицисти е в намерено нарушаване на полезностите и правилата на Европейския съюз. Правото на хората да стачкуват е фундаментално за действието на демокрацията, написа още Стругариу.

Г-н Борисов, упорствам неотложно да прекратите насилието и арестите на българските жители. Отговорете на техните претенции. Това е верният метод да продължите, а не да смачкате демокрацията в личната си страна ", прибавя евродепутатът.

" Насилието против публицисти, изключително арестувани от държавни чиновници, опонира на задължението на страните да закрилят свободата на пресата и да обезпечат сигурността на публицистите. Ето за какво приканвам българските управляващи дейно да проверяват случаите на офанзиви против публицисти и да санкционират полицейските чиновници за неприемливото им отношение. Важно е и на полицейските чиновници да бъдат дадени ясни указания да уважват свободата на медиите и да разрешат на публицистите да отразяват демонстрациите в безвредни условия ", написа комисарката по човешки права към Съвета на Европа Дуня Миятович.

Вчера зам.-председателят на европарламента Катарина Барли, която е и член на Комисията по цивилен свободи (LIBE) разгласи, че българското държавно управление популяризира подправени вести. Тя взе участие и в групата за върховенството на закона, на чието съвещание предходната седмица бе разисквана обстановката в България и страната ни отнесе съществени рецензии за корупцията.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР