Задържането на вода в организма може да предизвика подуване на

...
Задържането на вода в организма може да предизвика подуване на
Коментари Харесай

Натурална напитка при задържане на вода в организма

Задържането на вода в организма може да провокира отичане на крайниците, лицето, торбички под очите.

Но с изключение на естетичните недостатъци, задържането на вода провокира и по-сериозни здравословни проблеми, като високо кръвно налягане, затруднена функционалност на сърцето, бъбреците, задържане на отрови, поява на целулит, възпаления по кожата, нарушена обмяна на веществата и напълняване.

Сред аргументите за задържане на вода и отичане могат да са прекомерното количество сол в храната, алкохолът, горещината през лятото, хормонален дисбаланс в тялото или здравословни проблеми с отделителната система, пикочните пътища, бъбреците.

Каквато и да е повода е значимо непотребната вода да бъде изведена от организма. За задачата можете да опитате една прелестна напитка с напълно натурални съставки, която има доста положителни отводняващи свойства, поучават от " Аз - дамата ".

Какво ви би трябвало, с цел да си приготвите естествен диуретик у дома?

1 връзка магданоз;
150 г моркови;
1 портокал;
Половин лимон;
1 супена лъжица ленено семе;
200 мл вода.
Изцедете сока от цитрусовите плодове. Прехвърлете в блендер и прибавете магданоза, морковите, водата и лененото семе. Пасирайте всичко, до момента в който се получи хомогенна примес. Ако се постанова, прибавете още вода.

Най-добре е да изпиете напитката незабавно, с цел да се възползвате от скъпите ѝ съставки, които губят действието си, в случай че престоят дълго.

Препоръчително е да пиете по една чаша от тази прелестна примес всяка заран за най-хубави резултати в извеждането на непотребните течности от организма.

Напитката има и свойството да намалява кръвната захар и холестерола, което носи спомагателни изгоди в предварителната защита и контрола на сърдечносъдовите болести и диабета.

Съставките в тази напитка имат мощни антиоксидантни свойства, което понижава възпаленията в тялото, управлява напрежението, защищава от хронични и възпалителни болести.

*Внимание! Статията е информативна. Ако имате проблем със задържането на вода, консултирайте се с доктор, който да дефинира повода.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР