Задържането на лидера на партия ГЕРБ в България Бойко Борисов

...
Задържането на лидера на партия ГЕРБ в България Бойко Борисов
Коментари Харесай

Европейският парламент ще обсъди ареста на Бойко Борисов

Задържането на водача на партия ГЕРБ в България Бойко Борисов влиза за разискване в Европейския парламент в сряда следобяд, съобщи БГНЕС.

Дебатът е озаглавен „ Незаконно задържане на водача на опозицията в България “ и е по член 162 от правилника за дейноcтта на Екологичен потенциал. Обсъждането е включено в общия спор „ Основни права в Европейски Съюз “.

На 8 септември Европейският парламент реши да остави петицията, подадена против противозаконните дейности на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков, с които се нарушават гражданските права и се упражнява психическо и физическо принуждение против представители на опозицията, отворена и да изиска от българските управляващи подробни отговори.

В Комисията по петициите на Европейския парламент през днешния ден беше позволен за разглеждане сигнала против противозаконните дейности на някогашния вицепремиер и вътрешен министър в две служебни държавни управления и постоянното държавно управление на „ Продължаваме промяната “ Бойко Рашков.

В края на август стана ясно, че карцерът на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов е противозаконен, реши на втора инстанция Софийският административен съд. Столична дирекция на вътрешните работи пък ще би трябвало да заплати разноските по делото в размер на 480 лева

Припомняме, че към 20.00 часа на 17 март 10 цивилни служители на реда влязоха в дома на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя.

Първоначално от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че Борисов е задържан и още трима души, измежду които Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова. Малко след 21.00 часа тази вест обаче бе изтрита от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи.

По-късно от вътрешното министерство пуснаха следното известие, публикувано от пресцентъра до медиите: „ В ход е огромна интервенция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България за злоупотреби с евросредства. Извършват се претърсвания и изземвания на доста адреси. Към момента са арестувани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова. Действията не престават “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР