Задържан е заподозрян, който е разпитван от полицията. Според телевизия

...
Задържан е заподозрян, който е разпитван от полицията. Според телевизия
Коментари Харесай

Извънредно: Нов Масов Разстрел В Сащ! Най-Малко 5 Са Убити В Редакцията На Вестник Капитал Газет

Задържан е обвинен, който е разпитван от полицията. Според телевизия Си Би Ес, той е бял мъж на двайсетина години, без документи за идентичност. Не са известни претекстовете за нападението и дали стрелецът е обвързван с вестника.

По-рано полицията заяви, че към този момент преглежда нападението като " местен случай ", а не като терористичен акт. На място са пристигнали чиновници на Федералното бюро за следствие, с цел да оказват помощ на локалните следователи.

Стрелбата в редакцията на вестник " Капитал газет " в град Анаполис, щата Мериленд, при която бяха убити пет души, е била целеустремено нахлуване, съобщи началникът на локалната полиция Бил Крампф, представен от Франс прес и ДПА.

Нападателят влезнал в постройката с бойна пушка и търсел жертвите си, уточни полицейският началник. Той добави, че в обществените медии са били отправяни закани против вестника, последната от които била през вчерашния ден.

Заподозреният за стрелбата съзнателно си развалил кожата на палците, с цел да не може да бъде открита самоличността му, и отхвърля да сътрудничи със силите на реда, заяви телевизия Си Би Ес, представена от Ройтерс.

Полицията заяви, че на мястото на престъплението е открит предмет, който приличал на взривно устройство.

Вестник " Балтимор сън ", на който принадлежи " Капитал газет " заяви, че нападателят първо стрелял в стъклената врата на редакцията, след това влезнал в постройката и разкрил огън по публицистите.

Властите в Балтимор и Ню Йорк са засилили полицейската защита на редакциите на огромните медии като защитна мярка, съобщи Ройтерс.

Заместник-говорителката на Белия дом Линдзи Уолтърс заяви, че президентът Доналд Тръмп е осведомен за стрелбата.

Говорителката на Белия дом уверено осъди нападението. " Кърваво нахлуване против почтени публицисти, вършещи работата си, е нахлуване против всички американци ", написа в Туитър Сара Сандърс.

Джаред Рамос е името на нападателят на редакцията. Според предварителните данни, през 2012 година Рамос е изгубил дело за клюка против вестникарската група, част от която е " Капитал газет ".

От полицията са безапелационни, че става дума за " умишлена офанзива ", само че не са удостоверили, че правосъдният спор е претекстът за нея.

" Капитал газет " е едно от най-старите издания в страната. Вестникът е учреден през 1727 година и тогава се е наричал " Мериленд газет ", отбелязва ТАСС.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР