Задържаха брат и сестра, използвали уникална измамна схема за кражби

...
Задържаха брат и сестра, използвали уникална измамна схема за кражби
Коментари Харесай

Спипаха брат и сестра, обирали магазини по уникална схема

Задържаха брат и сестра, употребявали неповторима лъжлива скица за обири от огромни магазини, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Действията по следствието стартирали в края на декември предходната година, след сигнал от шеф на огромен търговски обект във Велико Търново.

По негови данни в интервала от края на октомври до края на декември предходната година от комерсиалния обект са осъществени голям брой обири, по предварителни данни над 1800 лева

Криминалистите влезнали в дирите на брат и сестра - на 30 и 19 години от Габрово. Установена е била схемата им на деяние - те влизали в комерсиалния обект, като непознати и подържали връзка по телефона.

Единият подбирал по-обемиста стока за закупуване - да вземем за пример долап за баня, а другият - по-дребни артикули. Намирали място в магазина, където считали, че няма камери за видеонаблюдение и прибирали дребните покупки в кашона с обемистата стока, след което деликатно го запечатвали и на касата плащали единствено стоката от кашона.

По-късно прибирали - шкафа за баня в магазина и получавали левовата равноценност или ваучери, а дребните артикули продавали в интернет.

В хода на следствието е станало ясно, че двамата са правили обири и в други търговски обекти на територията на Пловдив, Плевен, Пазарджик и Стара Загора.

Извършени са претърсвания в парцели и автомобил, употребени от двамата, където са открити голям брой движимости, имащи отношение към незаконната им активност. До момента декларираните откраднати движимости възлизат на към 8000 лева

Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата. Проверява се дали двамата са работили и на територията на други Областни дирекции.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР