Задължителният претендент за титлата в тежката категория на професионалния бокс

...
Задължителният претендент за титлата в тежката категория на професионалния бокс
Коментари Харесай

Хъргович настоява за мач с Усик

Задължителният кандидат за купата в тежката категория на професионалния бокс във версия IBF Филип Хъргович от Хърватия упорства за провеждането на мач с носителя на поясите на WBO/WBA/IBF/IBO Александър Усик допустимо най-скоро.

" Чакам към този момент две години. Имах проблеми със статута на наложителен кандидат, за него чаках половин година. Сега към този момент измина още една в очакване.

Задължителен кандидат съм, а не преставам да очаквам, което е недопустимо. Не мога да се отпусна, тъй като знам, че идва моят късмет, аз съм идващият по реда за мач с Усик. Той желае мач с Тайсън Фюри, само че това е невероятно, защото Циганския крал има планувана среща с Нгану.

От лагера на Усик би трябвало да спазят разпоредбите и идващият му мач да е против мен. Отдавна очаквам и съм заслужил своя късмет ", съобщи хърватинът. Промоутърът на Хъргович Еди Хърн също работи интензивно за организирането на мач против украинеца през декември.
 Хъргович си подвига цената пред Усик
Хъргович си подвига цената пред Усик

Хърватинът желае мач, а не пари

В щаба на Усик са скептични за качеството на една сходна среща, защото хърватинът е относително чужд и в медиен и комерсиален проект няма да бъдат реализирани резултати. Все отново те ще се подчинят на разпоредбите и в този момент се чака решението на IBF. В последния си мач на 26 август във Вроцлав Усик нокаутира в деветия рунд британеца Даниел Дюбоа, който оспорва резултата. Хъргович пък победи австралиеца Демси Маккийн в Лондон и резервира претендентския си статут.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР