Задълбочаване на сътрудничеството в областта на земеделието беше основна тема

...
Задълбочаване на сътрудничеството в областта на земеделието беше основна тема
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: С Китай имаме огромен потенциал за сътрудничество в земеделието

Задълбочаване на съдействието в региона на земеделието беше съществена тематика на диалога сред премиера Бойко Борисов и министъра на земеделието и въпросите на селските региони на Китай Хан Чанфу, заяви държавната пресслужба.

Развитието на партньорството в бранша ще бъде и главен акцент по време на срещата на водачите от страните от Централна и Източна Европа и от Китай при започване на юли в София.

Бойко Борисов и Хан Чанфу бяха единомислещи, че през последните години се следи активизиране на двустранните връзки в земеделието и чакат съответни договорености по време на идната среща в българската столица.

Като образец за по-тясното съдействие министър-председателят уточни подписания предходната година протокол сред българското Министерство на земеделието, храните и горите и Генералната администрация за контрол на качеството, ревизия и карантина на Китайската национална република. Като сполучлива беше избрана и работата на откритите Логистичен център 16+1 и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други артикули в Пловдив.

„ Вашите положителни връзки с президента и с премиера на Китай спомагат за развиването на двустранните връзки “, съобщи министър Хан Чанфу и изрази вяра, че българското държавно управление ще продължи да подтиква плановете по самодейността 16+1.

Премиерът Бойко Борисов благодари на министъра за организирането и провеждането на издирвателната акция за алпиниста Боян Петров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР