Зад успеха на Уроците на Блага седят много неща -

...
Зад успеха на Уроците на Блага седят много неща -
Коментари Харесай

Стефан Командарев: Започнахме снимки на Уроците на Блага със заем, сега за него говори Холивуд

Зад триумфа на " Уроците на Блага " седят доста неща - пет години сериозен труд, европейски стратегии по кинодраматургия, повече от година очакване поради забавянето на новия закон за киното, а след това - и правилника за приложението му. Това сподели режисьорът на наградения в " Карлови Вари " филм Стефан Командарев в " Панорама " по Българска национална телевизия.

 

" Ние стояхме на трупчета и немските ни сътрудници не можеха да схванат какво се случва. Трудно им обяснихме, само че те бяха задоволително търпеливи. Започнахме фотоси, само че със заем, тъй като още нямаше бюджет, само че в последна сметка с екип, с артисти и хора нещата се получиха ".

Командарев уточни, че Съюзът на българските кино дейци преди дни е подписал писмо за обещавания 1 % нарастване на бюджета за просвета.

 

" Нещо, обещавано от всички упрваляващи на предизборните акции. След това обаче единият % за просвета постоянно изчезва някъде и има някакви по-важни неща. Така че моята молба е в случай че може, да го спазим, с цел да се случват триумфи в българското кино ".

 

Трите награди за " Уроците на Блага " са огромно самопризнание за българското кино, защото в този момент за него се приказва в Холивуд и всички огромни интернационалните киномедии, сподели режисьорът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР