Зачестяват запитванията за обекти до 1000-2000 кв. м в рамките

...
Зачестяват запитванията за обекти до 1000-2000 кв. м в рамките
Коментари Харесай

Онлайн търговците свършиха складовите помещения

Зачестяват запитванията за обекти до 1000-2000 кв. м в границите на София, показват от Cushman & Wakefield Forton

Свиването на производството замрази капиталовите проекти на фирмите и интервенциите им с недвижими парцели

Промяната във вътрешното ползване, заради държавните ограничения за ограничение активността на физическите обекти, докара до растеж на онлайн търговията. За да се оправят с обслужването на този вид поръчки, куриерските компании и търговците с онлайн магазини подхващат дейности по метаморфоза на логистиката и доставките си. В резултат се ускорява ползата към складови площи до 1000-2000 кв. м в границите на София, демонстрират данните на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton.

„ В сложни моменти и непрекъснато изменящи се пазарни условия фирмите търсят от ден на ден услугите на логистични компании (3PL), които понижават оперативните разноски, усилват резултата на синергията и носят спестовност от мащаба. Предвид намалелите физически продажби, усъвършенстването на разноските за превоз и логистика става все по-ключово за комерсиалните компании. Устойчивият ритъм на развиване на електронната търговия и куриерски услуги е главен мотор на търсенето на складови площи “, разяснява Жоро Ангелов, управител „ Индустриални парцели и развиване на имоти “ в Cushman & Wakefield Forton.

По данни на компанията, търсенето на складови площи е предизвикано от онлайн продажбите, само че пазарът на логистични площи в София записва слаба интензивност при започване на 2020 година Макар за сегмента 2019-а да приключи с огромен размер приключено строителство и висока наемна интензивност, последствията от COVID-19 рецесията дадоха отрицателно отражение. За първите три месеца общото асимилиране се движи към 9 500 кв. м, включвайки няколко контракта за наем и завършването на дребни планове за лично прилагане. Заради лимитираното предложение на съвременни логистични площи, от Cushman & Wakefield Forton чакат забележителна част от строящите се планове за отдаване чартърен да бъдат заети още преди да бъдат приключени.

Свиването на потреблението нанесе съществени вреди върху производството и замрази проектите на фирмите свързани с недвижими парцели. В индустриалния сегмент в кратковременен проект се чака търсенето на разнообразни групи артикули да бъде наранено, което е допустимо да се трансферира върху българските производители и реализатори.

„ Експортно насочената част от българската стопанска система е наранена от наложените рестрикции и понижено ползване. Може да се чака в средносрочен и дълготраен проект, че актуалната обстановка ще способства за започване на нови производства в България. Това са компании, които търсят по-високо качество, съкратени периоди за организация на производството, по-висока сигурност на превоза и доставките до Европа “, добавя Жоро Ангелов.

Поради проблемите с износа и намаленото вътрешно ползване прогнозата на държавното управление е Брутният вътрешен продукт на страната да намалее с към 3% през 2020 година

Наемните равнища на логистичните площи остават постоянни – в София са 3.8 евро/ кв. м за по-големи обекти и 4.2-4.4 евро/кв. м за междинни по величина пространства. Делът на свободните площи е към 2%, като не се чака забележителна смяна по този индикатор в кратковременен проект. Според специалистите на Cushman & Wakefield Forton доходността от вложенията в сегмента евентуално ще намалее леко през идващите тримесечия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР