Зачестяват случаите на опити за измама на хора, които предлагат

...
Зачестяват случаите на опити за измама на хора, които предлагат
Коментари Харесай

Източват парите ни с измама при онлайн пазаруване

Зачестяват случаите на опити за машинация на хора, които оферират продукти в огромна платформа за разгласи за артикули и услуги у нас. Хитреци се пробват да източват дебитни карти на заблудени консуматори, като изпращат подправени линкове за приемане на заплащане. Заради това и компанията предизвестява хората, които употребяват платформата OLX, да обръщат по-голямо внимание на връзката с евентуални купувачи.

Може да познаете измамата по това, че се пробват да " изнесат " диалога с вас отвън формалния канал за известия в платформата за продажби на артикули и услуги. В момента, в който евентуален покупател ви насочи към различен канал на връзка (SMS или друго приложение за съобщения), друг от формалния в платформата, това сигурно е сигнал за неправда.

Измамниците желаят да ви пренасочат към други канали, с цел да ви дават линк, през който да дадете данни от банковата си карта и да последва нерегламентирано изтегляне на суми от нея. Те ви молят учтиво да кликнете на изпратен от тях линк (връзка, наподобяваща визията на формалния сайт), която получавате посредством SMS.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Данъчните по-лесно ще ловят незаконни онлайн търговци. От 20...

Най-често хитреците споделят, че ще преведат задатък за стока, която желаят да купят от вас. Но в случай че погледнете деликатно разширението след домейна на линка, който сте получили, ще видите, че това не е формален уебсайт, в който да афиширате банковата си карта, а.

При забележителното нарастване на броя на онлайн продажбите, в резултат на Коронавирус пандемията, хакерите се възползват в цялостна степен от възходящия интерес на хората към интернет покупки. Измамниците непрестанно работят, с цел да наподобяват допустимо най-достоверни, като отстраняват своите граматически неточности и демонстрират логата на известни компании. В този подтекст се предлага да се обръща повече внимание на уеб страници, които изискват банкова информация, предизвестяват от платформата.

Експерти предлагат на потребителите да бъдат изключително бдителни при разнообразни опити за приемане на персонални данни за банковите им сметки. Погледнете деликатно всяка връзка, на която сте помолени да кликнете, изключително в случай че я получите посредством SMS или други известия, отвън формалния уебсайт на платформата. Поддържайте диалога единствено в формалните известия на платформата, в случай че купувачът изнесе диалога на друга платформа за известия, към този момент нямате отбрана от възможна машинация.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР