Зачестиха кражбите от хотелски стаи в Слънчев бряг, внимавайте с

...
Зачестиха кражбите от хотелски стаи в Слънчев бряг, внимавайте с
Коментари Харесай

В България се пазете от обир в хотела, агресивни таксиджии и неосветени места, съветват от Лондон британските туристи

Зачестиха кражбите от хотелски стаи в Слънчев бряг, внимавайте с проститутките към Бургас и Слънчев бряг, има постоянни известия за кражби или застрашително държание на водачите в Слънчев бряг.

Това са част от предизвестията на английското външно министерство към искащите да почиват в България. Те главно повтарят към този момент известни проблеми за британците и в обновената версия се споделя, че " равнището на престъпност е ниско и рядко има закононарушения с приложимост принуждение, само че би трябвало да се грижите за себе си и движимостите си по същия метод, по който го вършиме във Англия ".

Сред общоприети рекомендации от вида на " пазете се от джебчии ", " дръжте скъпите си движимости в сейф " или " стойте надалеч от бездомни кучета, изключително в случай че са на глутница ", има и препоръки, които не наподобяват като заричане за безметежна отмора. Ето част от тях:

Бъдете бдителни непрестанно, изключително късно през нощта. Туристите са обект на набези от крадци и джебчии на Слънчев бряг и други курорти. Не носете скъпи движимости на плажа и избягвайте след залез Слънце зле осветени пътища към курорта. Заключвайте стаята си, в това число прозорците и балконските порти.

Проституцията не е противозаконна в България, само че полухиме голям брой известие за британци с пребъркани джобове, кражби на обществени места и даже набези със мощ от проституки или техните сутеньори. Избягвайте регионите, където работят проститутки изключително през нощта, в това число паркинги, плажовете, зле осветени места, шубраци и дървета. Придържайте се към главните алеи, избягвайте страничните улици и пътеките за пресичане небрежно в Слънчев бряг.

В София и курорти като Банско, Боровец и Слънчев бряг някои туристи са ставали жертва на много солени сметки в струптийз питейни заведения. Става дума за стотици английски лири, а жертвите са заплашвани, че ще ги пребият, в случай че не платят.

По магазини в Бургас или Слънчев бряг свободно се продават електрошокови устройства за отбрана, фенерчета с ориентирана ярка светлина за заслепяване и оръжия като ножове, пикантен спрей и сълзотворен газ, които могат да ви основат сериозен проблем при прибиране във Англия, стигащи до попадане в пандиза.

Имаме известия за предумишлено пукане на автомобилни гуми и похищение вниманието на водача, до момента в който някой различен обира колата. Внимавайте, когато спирате при такива условия и дръжте документите и движимостите на несъмнено място.

Избягвайте таксита, паркирани пред хотели или туристически зони. Помолете да ви извикат такси от рецепцията или си спрете преминаващо на улицата, само че проверете на цената, маркирана на прозореца преди да влезете, тъй като разликите може да се окажат големи. Има постоянни известия за кражби и заплашително държание от таксиметровите водачи на Слънчев бряг, тъй че използвайте компания, предложена от туристическия ви оператор или от хората, където сте настанени.

Внимавайте при шофиране, изключително нощем - доста пътища са в неприятно положение, а ремонтните по тях постоянно не са осветени или маркирани. Общо взето се кара неприятно. Избягвайте борба с нападателни водачи. През 2016г. са регистрирани 9.9 смъртни случая на 100 000 души население, до момента в който във Англия този индикатор за произшествия е 2.8 на 100 000.

Ако колата ви е с реистрация в страна отвън Европейски Съюз (такъв е казусът с остров Ман и английските острови в Ламанша), внимавайте да не ви я откраднат, тъй като влизането се брои за " краткотраен импорт " и притежателят предстои на съответните мита и такси.

Влаковете са в доста неприятно положение по европейските стандарти, по тях работят крадци (особено добре си пазете документите и скъпите вещи), имаше и няколко пожара. Междуградските рейсове се движат нагъсто, релативно бързо и са удобни, само че се слуват и произшествия.

Нарушения, свързани с приложимост на опиати, секс, хулигански прояви и вълнения може да бъдат третирани от българските управляващи по-сериозно, в сравнение с тези във Англия. Може да ви осъдят на няколко дни арест.

Хомосексуалността не е неразрешена, само че българите са по-нетолерантни. Ако планирате присъединяване в прайд церемониал, прочетете деликатно инструкциите за сигурност, разтпространявани от уредниците.

Зачестиха известията за това, че туристи са убеждавани да подават недоволства, че са потърпевши от проблеми с храната по време на престоя (бел.ред. - задачата е да бъде заставен притежателят на хотел или заведение да заплати обезщетение и по този начин почивката излиза безплатна). Търсете правата си, единствено в случай че в действителност сте потърпевши или сте се разболели, тъй като в случай че подадете подправено недоволство, сте застрашен от правосъдно гонене и в България, и във Англия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР