На 16 май след разговорите си в Пекин, китайският председател

...
На 16 май след разговорите си в Пекин, китайският председател
Коментари Харесай

Си Дзинпин и Владимир Путин се срещнаха с представители на медиите

На 16 май след диалозите си в Пекин, китайският ръководител Си Дзинпин и съветският президент Владимир Путин се срещнаха с представители на медиите.

Пред тях Си Дзинпин посочи, че китайско-руските връзки са образец за интернационалните връзки от нов вид и сред огромни прилежащи страни. По думите му, сполучливите руско-китайски връзки се дължат на пет фактора: взаимна поддръжка по основни въпроси въз основата на взаимното ценене, създаване на нова конструкция за взаимноизгодно съдействие, продължение на традицията на китайско-руското другарство, стратегическа съгласуваност по въпросите на световното ръководство, и блян за политическо разрешаване на горещи районни въпроси на основата на справедливостта.

„ И в бъдеще Китай и Русия ще поставят общи старания за благоденствието на двата народа “, съобщи Си Дзинпин.

На собствен ред Путин уточни, че визитата му в Китай незабавно след встъпването му в служба в новия президентски мандат, показва специфичните връзки сред страните. „ Русия и Китай поддържат тесни контакти в интернационалните връзки, стремят се към основаването на по-демократичен и многополюсен свят и са подготвени да ускоряват съдействието в границите на БРИКС, Шанхайската организация за съдействие, както и обмена на отзиви по значими интернационалните и районни въпроси за поощряване на международния мир и развиване “, акцентира съветският водач.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5800 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед54696Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед12141 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед54393 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед53337Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед78354„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед79287Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77843В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР