Забранява се предлагането на пазара на винени, гроздови е джиброви

...
Забранява се предлагането на пазара на винени, гроздови е джиброви
Коментари Харесай

Забраняват продажбата на БГ ракии и бренди без сертификат

Забранява се предлагането на пазара на винени, гроздови е джиброви ракии, както и на бренди, създадени в България, които не имат документ за достоверност. Това е записано в нов Закон за виното и спиртните питиета, оповестен за публично разискване на портала за публични съвещания.

Всяка партида от етилов алкохол от аграрни генезис, екстракт от аграрни генезис и спиртни питиета, създадени в България пък ще се съпровожда от протокол за изпитване, публикуван от акредитирана лаборатория.

Производство на етилов алкохол от аграрни генезис, дестилати и спиртни питиета за продажба ще се прави от търговци, регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите или по законодателството на страна - членка на Европейския съюз, или на друга страна - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, както и на юридически лица, основани въз основа на нормативен акт, които са вписани в регистъра на производителите на етилов алкохол от аграрни генезис, дестилати и спиртни питиета, оповестява в. „ Монитор “. Регистърът ще се води от Министерството на стопанската система, написа още в законопроекта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР