Забраните на правителството на САЩ върху притежаваното от Китай приложение

...
Забраните на правителството на САЩ върху притежаваното от Китай приложение
Коментари Харесай

Китай твърди, че забраната на TikTok отразява несигурността на САЩ

Забраните на държавното управление на Съединени американски щати върху притежаваното от Китай приложение за шерване на видео TikTok разкриват личната неустановеност на Вашингтон и са корист с държавна власт . Това съобщи във вторник представител на китайското външно министерство, представен от „ Асошиейтед прес “. На всекидневен брифинг Мао Нин посочи:

„ Правителството на Съединени американски щати прекалява с концепцията за национална сигурност и злоупотребява с държавната власт, с цел да потиска фирмите на други страни . “

„ Колко неуверени в себе си могат да бъдат Съединени американски щати, най-голямата суперсила в света, с цел да се опасяват дотам от обичаното приложение на обичания младеж? “

Белият дом дава на всички федерални организации , в насоки, издадени в понеделник, 30 дни да изтрият TikTok от всички държавни устройства. Белият дом към този момент не позволи TikTok на своите устройства.

TikTok се употребява от 2/3 от американските младежи, само че във Вашингтон има опасения, че Китай може да употребява своите законови и регулаторни пълномощия , с цел да получи персонални потребителски данни или да се опита да прокара дезинформация или разкази в интерес на Китай.

Конгресът и повече от половината щати на Съединени американски щати до момента са забранили TikTok за мобилни устройства, издадени от държавното управление. Някои също взеха решение да приложат възбраната към всяко приложение или уеб страница, благосъстоятелност на ByteDance Ltd. , частната китайска компания, притежаваща TikTok, която реалокира централата си в Сингапур през 2020 година

Китай от дълго време блокира дълъг лист от задгранични обществени медийни платформи и приложения за известия , в това число YouTube, Twitter, Фейсбук и Instagram.

Вашингтон и Пекин са в несъгласие по безчет въпроси, в това число търговията, компютърните чипове и други технологии, националната сигурност и Тайван, както и откриването на хипотетичен китайски шпионски балон над Съединени американски щати и свалянето му по-рано този месец.

В понеделник Канада разгласи, че се причислява към Съединени американски щати в възбраната на TikTok от всички издадени от държавното управление мобилни устройства. След издаване на известието канадският министър председател Министър Джъстин Трюдо разяснява пред кореспонденти:

„ Подозирам, че до момента в който държавното управление подхваща забележителната стъпка да каже на всички федерални чиновници, че към този момент не могат да употребяват TikTok на служебните си телефони, доста канадци, от бизнес до частни лица, ще се замислят върху сигурността на личните си данни и може би ще създадат избор . “

Президентът на канадския финансов съвет Мона Фортие съобщи, че основният информативен шеф на Канада е открил, че TikTok „ съставлява недопустимо равнище на риск за поверителността и сигурността “ . Фортие акцентира:

„ На мобилно устройство методите за събиране на данни на TikTok обезпечават забележителен достъп до наличието на телефона . “

Приложението ще бъде отстранено от телефоните, издадени от канадското държавно управление във вторник.

Изпълнителната власт на Европейския съюз съобщи предходната седмица, че краткотрайно е забранила TikTok от телефони, употребявани от чиновници, като мярка за киберсигурност. TikTok сложи под подозрение възбраните, заявявайки, че не му е дадена опция да дава отговор на въпроси и държавните управления се отрязват от платформа, обичана на милиони .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР