Забраната да се издава шофьорска книжка, дубликат или да не

...
Забраната да се издава шофьорска книжка, дубликат или да не
Коментари Харесай

Конституционният съд отмени забраната за издаване на книжка заради неплатени глоби

Забраната да се издава шофьорска брошура, препис или да не се връща такаваq до момента в който не бъдат изплатени глобитеq е в несъгласие на конституцията. Това реши единомислещо Конституционният съд по дело, формирано по искане на Висшия адвокатски съвет, който нападна текст от Закона за придвижване по пътищата.
Конкретният текст на закона, разгласен за противоконституционен през днешния ден е: " Не се издава удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство или негов препис, както и отнето удостоверение не се връща до възнаграждение напълно на дължимите санкции. "
След следващите промени: настоящите санкции за нарушавания на пътя
Решението на съда и претекстовете към него към момента не са оповестени. Делото бе формирано, откакто адвокатският съвет оспори текста с претекста, че правилото на правовата страна не разрешава да бъдат ограничавани съществени конституционни права на жителите, с цел да събира страната наложително наложените санкции.
Освен това измежду причините бе и този, че въпросната наредба в закона основава риск от административен произвол, както и че се накърнява правото на благосъстоятелност, като безпричинно се лимитира опцията за неговото практикуване в цялостен размер.
Преди към 5 години пътната полиция получи право на пътя да смъква номера на транспортни средства и да прибира книжките на водачи с връчени, само че неплатени наказателни постановления. За задачата пътните служители на реда са оборудвани с таблети с интернет връзка и при всяко прекъсване на водач, без значение по какъв мотив, ревизират дали няма неплатени наказания.
Всеки пети водач кара с телефон в ръката, 40% от детските столчета са инсталирани неверно
Ако такава бъде открита, провинилият се би трябвало да откри дееспособен лидер, който да придвижи автомобила до мечтано от притежателя място, като за тази цел се дават 12 часа.Преди няколко години с други ремонти в закона се въведе опция за инспекция на санкциите на водачите на границата като се дава опция, в случай че са с връчени, само че неплатени санкции, да могат да се издължат на място, на особено инсталиран терминал.
При състояние че нямат пари или не желаят да платят, книжката им се лишава на място, а в случай че автомобилът се води на тяхно име, той се стопира от придвижване. Свидетелството за ръководство и статутът на колата се възвръщат след заплащане на дължимите суми.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР