Заболяване на черния дроб – какви са симптомите? Черният дроб

...
Заболяване на черния дроб – какви са симптомите? Черният дроб
Коментари Харесай

Симптоми при проблеми с черния дроб

Заболяване на черния дроб – какви са признаците?

Черният дроб е доста значима жлеза в нашето тяло. Някои промени в дланите на ръцете могат да демонстрират проблеми с черния дроб и лекарите настояват, че има метод да се разпознаят признаците на заболяването, преди тя да стане сериозна.

Черният дроб почиства токсините от тялото, които поемаме по разнообразни способи. Съществуват някои фини признаци, които демонстрират чернодробни проблеми.

А точно, в случай че забележите, че ръцете ви се зачервяват или по-често се подуват, би трябвало неотложно да посетите доктор. Симптомът се демонстрира при към една четвърт от хората с чернодробни проблеми.

Зачервяването на дланите може да бъде породено и от натрупването на прекалено много желязо в тялото или цироза.

Цирозата е последният етап на чернодробното заболяване, при който тъканта не може да се регенерира и тогава приказваме за трайно увреждане на черния дроб.

В случай на чернодробно заболяване, зачервяването се появява на месестите елементи на дланта, под палеца и кутрето.

Ако натиснете кожата на мястото на зачервяване, тя става бяла.

Важно е да се означи дали цветът се връща незабавно след натискане или лишава известно време. Друг значим симптом, който предизвестява за чернодробни болести, е треморът.

Треморът или неконтролираното трептене на дланите, последвано от отичане, синини, смяна в цвета на кожата и дисторция на пръстите са също притеснителни смптоми.

Ако сте непрекъснато изтощени, колкото и да спите през нощта, пригответе си следната примес, която незабавно ще ви зареди с сила.

Тази мощна примес има доста лечебни изгоди и може да се подготви за по-малко от 1 минута. Лимонът и зехтинът са чудесни за пречистване на черния дроб и за изхвърляне на камъните от бъбреците.

 Заболяване на черния дроб - какви са признаците?

Това средство прочиства кръвоносните съдове, оказва помощ при намаляване и има доста други преимущества.

Ако непрекъснато се чувствате изтощени и непрекъснато имате синини по тялото, това е знак, че сте изложени на стрес, а тялото ви се нуждае от цялостна детоксикация.

Лимонът и зехтинът се употребяват за пречистване на черния дроб и кръвоносните съдове.

Ако имате ревматизъм, подагра, болки в ставите или ревматоиден артрит, консумирайте тази примес всеки ден заран на гладно. Зехтинът и лимонът понижават оксидативния стрес.

Терапията продължава 21 дни и се приема заран на гладно. Приготвя се също за намаляване, филтриране на кръвта и черния дроб, ревматоидни болести и високо кръвно налягане, холестерол и триглицериди.

Съставки:
1/2 чаена лъжичка лимонен сок
1/2 чаена лъжичка зехтин

Поставете лимоновия сок в купа, по-късно прибавете зехтина. Разбъркайте сместа с лъжица за към 20 секунди и изпийте незабавно. Лекарството се приема прясно приготвено и по тази причина е най-добре да го вършиме всяка заран.

Ако смесите лимон, зехтин и мед, ще получите чудесна рецепта, която успокоява кашлицата и укрепва имунитета.

Пие се на гладно по 1 чаена лъжичка, три пъти седмично. Вие избирате дните и лечението продължава 3 седмици (21 дни). Може да се дава и на деца, само че в по-малки количества.

Лек за пречистване на черния дроб

Съставки:
150 г пълнозърнест овес
1,5 литра вода

Измийте овесените ядки със студена вода, по-късно ги сложете в тенджера с 1,5 литра вода и варете 20 минути. Свалете съда от котлона, покрийте и оставете да се охлади за 2-3 часа. След това прецедете и пийте течността през целия ден. За най-хубави резултати пийте в продължение на 2 месеца.

Най-честите признаци, които могат да демонстрират, че нещо не е наред с черния дроб са: отмалялост, унесеност, обща уязвимост, гадене, загуба на вкус и чести болки в стомаха.

Когато заболяването е напреднала, могат да се появят жълтеница, загуба на мускулна маса, отичане на крайниците, неприятен мирис, податливост към кървене, зачервяване на дланите, понижено окосмяване, задържане на вода в корема и други.

Чернодробните болести също могат да повлияят на промени в умствената функционалност и да причинят понижено либидо, менструални нарушавания и да повлияят на плодовитостта.

В взаимозависимост от степента на увреждане, признаците могат да се проявят или не и тяхната активност може да бъде повече или по-малко изразена.

Глухарче за лекуване и регенерация на черния дроб
Опитът демонстрира, че глухарчето е чудодейна билка, когато става въпрос за регенерация на черния дроб. Използва се най-много от хора с омазнен черен дроб. Чаят се пие три пъти дневно.

Вижте още: Прочистване на кръвоносните съдове

Залейте две чаени лъжички корен от глухарче с чаша вряла вода и го оставете покрито за няколко минути, по-късно прецедете и изпийте.

Ябълковият оцет също се оказа отличен за лекуване на омазнен черен дроб. Топи мазнините и предизвиква загубата на тегло. Приготвя се под формата на напитка с хладка вода (или мляко), лъжица ябълков оцет и чаена лъжичка мед. Пие се преди хранене, за интервал от няколко месеца.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР