Зъбоболът може да бъде истинско наказание, особено ако ви хване

...
Зъбоболът може да бъде истинско наказание, особено ако ви хване
Коментари Харесай

Премахнете зъбобола с тези 12 домашни методи

Зъбоболът може да бъде същинско наказване, изключително в случай че ви хване на работа или на отмора. Ако няма по какъв начин незабавно да отидете на обзор, можете да облекчите зъбобола вкъщи.

За тази цел можете да употребявате етерични масла, елементарна сода за самун, алкохол и други

Тук са изброени 12 естествени средства, които ще ви оказват помощ да се справите със зъбобола, болестта на венците и другите увреждания в устната празнина:

1) Карамфил и етерично масло от карамфил.

Карамфиловото масло е отличен инструмент за облекчение на зъбобола – обезпечава даже изтръпване на засегнатата област. Това ще ви разреши да забравите за болката за известно време.

Смесете 1 ч. л. растително масло с няколко капки масло от карамфил, потопете памучен тампон в тази примес и по-късно го прикрепете към засегнатата област. Когато почувствате, че мястото изтръпва, извадете тампона и добре изплакнете устата.

2) Паста с джинджифил.

Пастата с джинджифил ще понижи оттока, ще облекчи болката, ще пребори инфекциите и ще спре кървенето. Пригответе си сами пастата: смесете джинджифил на прахуляк и кайенов пипер в равни елементи, разредете тази примес с малко вода.

Нанесете с памучен тампон и прикрепете към засегнатата зона. Оставете тампона в устата си минимум 30 минути.

3) Солен разтвор.

Една чаена лъжичка сол се разтваря в чаша топла преварена вода, потапя се памучният тампон в тази примес и по-късно се прикрепя към засегнатата зона.

Такива разтвори спомагат за битката с инфекцията, облекчават болката в гърлото и облекчават оттока. Дръжте тампона в устата си допустимо най-дълго.

4) Чай от мента.

Според изследване от 2013 година ментовото масло има мощни антисептични свойства. Запарете една чаена лъжичка ментови листа в чаша вряла вода, оставете я да се накисва за 15-20 минути.

Този чай ще облекчи главоболието, ще отстрани неприятния мирис и ще унищожи бактериите в устата.

5) Етерично масло от смирна.

Смирната има антисептични и антимикробни свойства, като в същото време усъвършенства притока на капилярна кръв към тъканите. Използва се за поддържане на здрави венци, унищожаване на язви (например стоматит), укрепване на рани.

6) Чесън.

Чесънът съвършено се бори против гъбички, бактерии и вируси. По-добре е да се яде недопечен. Почистете една скилидка, разрязана на половина, поръсете с малко количество сол и я прикрепете към болния зъб. Можете също по този начин просто да сдъвчете една скилидка чесън.

7) Екстракт от ванилия.

Той може да се употребява освен за приготвянето на сладкиши. Нанесете дестилат от ванилия с пръст върху засегнатата зона. Тъй като съдържа малко количество алкохол, ще получите изтръпване на венците към мъчителния зъб.

8) Паста с куркума.

Тази паста има антивирусно и антибактериално деяние, бори се с неприятната миризма в устата, отстранява възпалението на венците, отстранява петната по зъбите.

Смесете 1 супена лъжица растително масло с 1 ч.л. куркума на прахуляк, прибавете към тази примес няколко капки ментово масло. Почистете зъбите си с тази паста, само че не изплаквайте незабавно, оставете я за няколко минути върху зъбите.

9) Лед.

Поставете лед в забрадка и го прикрепете към лицето, като го държите върху проблематичната област. Компресът ще ви помогне за облекчение на болката и облекчение на оттока единствено първоначално, по-късно би трябвало да ви види доктор.

10) Масло от чаено дърво.

Намокрете тампона в малко количество масло от чаено дърво и го прикрепете към мъчителната област. Също по този начин можете да добавите няколко капки от това масло в чаша вода. Разтворът би трябвало да бъде държан в устата най-малко няколко минути.

Вижте още: Лечение на ставите с предписания от националната медицина

11) Сода за самун.

Намокрете памучен тампон с вода и го оваляйте в сода за самун. Прикрепете го върху засегнатата зона за няколко минути. Можете да опитате да изплакнете с разтвор на сода: с цел да извършите това, разтворете 1 ч. л. сода в чаша топла вода.

12) Алкохол.

За да облекчите зъбобола, използвайте мощен алкохол – водка, уиски, коняк или ром: след дълготрайно изплакване с алкохол, зъбоболът отслабва.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР