Забелязва се леко поевтиняване на хляба в цялата страна. Цената

...
Забелязва се леко поевтиняване на хляба в цялата страна. Цената
Коментари Харесай

0% ДДС: Пламен Димитров за цената на хляба: Поевтиня леко, но отново ще скочи следващия месец

" Забелязва се леко поевтиняване на хляба в цялата страна. Цената му обаче ще се върне към старите си равнища още идващия месец, поради по-скъпата нова годишна продукция от зърно. " Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров пред " Народоосвободителна въстаническа армия ".

Припомняме, че от началото на юли месец хлябът и брашното са с 0% Данък добавена стойност, а от Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова неведнъж споделяха, че това ще понижи неговата цена.

„ Инфлацията продължава да пораства. Официалните данни са такива. Това е много притеснително, изключително през лятото. Основаната причина са по-скъпите енергоносителите, само че и всичко по веригата. За нас до края на годината може би комулативната инфлация ще приближи 18-19 % ", разяснява Димитров.

По думите му последните проучвания от предходната седмица в цялата страна демонстрират, че хлябът е поевтинял приблизително с сред 2 и 6 %.

„ Най-голямо е понижението в огромните вериги, като някъде понижението е с 20 на 100. В дребните магазини обаче поевтиняване изобщо не се забелязва”, добави президентът на КНСБ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР