Забележителният тенор и вокален педагог Арон Аронов почина на 15

...
Забележителният тенор и вокален педагог Арон Аронов почина на 15
Коментари Харесай

Скръбна вест. Издъхна в съня си. Напусна ни големият певец Арон Аронов

Забележителният тенор и вокален възпитател Арон Аронов умря на 15 юли, единствено 3 дни откакто навърши 85 години, оповестиха от фамилията му. Легендарната звезда на Музикалния спектакъл угасна в съня си.

За 45-те години креативна кариера Аронов е играл в 975 спектакъла в ролята на Едвин от „ Царицата на чардаша “ и 134 в ролята на Фери Бачи от същата оперета. Многобройни са превъплъщенията му като Данило от „ Веселата вдовица “; Граф Тасило от „ Графиня Марица “; Адам от „ Птицепродавецът “; Айзенщайн, Фалке и Алфред от „ Прилепът “; Баринкай и Хомонай от „ Цигански барон “; Парис, Ахил и Калхас от „ Хубавата Елена “; Паганини от „ Паганини “. За героя му на Су Чонг от „ Страната на усмивките “ се приказва десетилетия наред.
В репертоара му са и централните функции от „ Теменужката от Монмартър “, „ Принцът от Мадрид “, „ Перикола “, „ Хубавата Галатея “, „ Андалусия “, „ Орфей в Ада “, „ Рицар Синята брада “ и доста други.

Незабравими са превъплъщенията му и като Младен и Минко от „ Бунтовната ария “ (Г. З. Черкин), Кир Спиридоне от „ Рицарят “, Илия от „ Луд Гидия “ (П. Хаджиев), Ученият от „ Сянката “ (В. Райчев).
За функциите на Сполетта от „ Тоска “, Абата от „ Андре Шение “, Панг от „ Турандот “, Руиц от „ Трубадур “, Нормано от „ Лучия ди Ламермур “, Овлур от „ Княз Игор “, трети евреин от „ Саломе “ е именуван „ Царят и на дребната роля “.
„ Музика, музика, музика. Моята доктрина е, „ Който има глас – има! “, стига да го е съхранявал вярно, което значи да е пял вярно. Годините единствено ще оказват помощ да бъде гласът по-зрял, по-красив, по-хубав “, споделяше Арон Аронов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР