За значителен ръст на застраховката Живот заради пандемията, съобщават от

...
За значителен ръст на застраховката Живот заради пандемията, съобщават от
Коментари Харесай

Рекорден ръст на застраховките Живот по време на пандемията

За забележителен растеж на застраховката " Живот " поради пандемията, оповестяват от Асоциацията на българските застрахователи. 

" Наблюдава се в действителност доста повишаване на интереса. Това е най-много при капиталовите застраховки " Живот ". Там растежът е повече от двоен - 140% е растежът при тях. При общоприетите застраховки за живота също се следи наклонност на повишаване. Някъде към 40% са се вдигнали. Може би, това значително е подбудено от Ковид рецесията ", съобщи Веселин Ангелов, член на УС на Асоциация на българските застрахователи, в ефира на Bulgaria ON AIR. 

" В момента се намираме в много забавна обстановка. От една страна банките не оферират добра рентабилност по общоприетите спестовни принадлежности, въпреки това имаме пандемията от Ковид-19. Това кара хората да се замислят. Важното е, че хората се ориентират и се учат от грешките, които са допускали преди този момент ", сподели Ангелов.

Той обърна внимание, че хората са почнали да се интересуват по-активно от обезпечаване. 

" В момента сме в такава акция от Асоциация на българските застрахователи. Тя е взаимна с всички застрахователни сдружения. Направи се едно много съществено маркетингово изследване във всички компании къде са аргументите за по-ниския интерес. Това е един от началните стадии за укрепване на интереса ", разясни Ангелов. 

Според него изгодите от общоприетата застраховка живот изгодите са доста - при настъпване на някакво събитие, обвързвано с живота и здравето на един човек, тя ни пази. 

" Животозастраховката е доста евтина. Тя е в пъти по-евтина от автомобилната застраховка. На една много по-ниска цена, ние можем да си покрием един доста по-висок риск. Застраховката живот е част от продуктите, за които може да се употребяват данъчни облекчения ", обясни застрахователят. 

 Той посочи, че се чака растежът на застраховките живот ще продължи и през идната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР