За здравето безспорно е полезно да спортувате редовно и да

...
За здравето безспорно е полезно да спортувате редовно и да
Коментари Харесай

Пристрастеност към фитнеса: опасно почти колкото зависимост от алкохола

За здравето несъмнено е потребно да спортувате постоянно и да поддържате във форма тялото и душeвността

Ако обаче се вманиачите, към този момент става нездравословно.

Специалисти от болница в Бъкингамшър, Англия, които лекуват пристрастени към фитнеса, споделят, че тяхната взаимозависимост е толкоз мощна, колкото са алкохолизмът и наркоманията.

Пред Би Би Си пациентката Лора Кибъл споделя, че дълго време ставала заран часове преди 3-годишният й наследник да се разсъни, с цел да си направи упражненията. В началото това я освежавало и ободрявало. Постепенно изпаднала според. Започнала да страда от безсилие, случвало се и да припада. Накрая стигнала до болничното заведение, с цел да лекува хроничната отмалялост и пристрастеността си към фитнеса.

През последните години все по-често се приказва за орторексия нервоза

Това е психическо разстройство, резултат от фикс идея за вярно хранене и невъздържание с физически извършения.

Хора с хранително разстройство са изключително уязвими от невъздържание с фитнеса, само че макар предизвестията на лекарите не престават да упражняват
скрито, споделя Даян Уайтоук, началник на британската болница.

Тя показва по какъв начин може да разберете, че сте захласнати – когато не се чувствате добре, само че продължавате с упражненията, и когато предпочитате да упражнявате, вместо да излезете с другари. „ Ако започнете да поставяте фитнеса пред приятелите, домашните отговорности и други задължения, развивате взаимозависимост “, споделя Уайтоук.

Ако сте стигнали до точката, в която якото спортуване към този момент не ви прави наслаждение, само че не спирате, когато ви яде възприятие за виновност, в случай че пропуснете даже една подготовка, тогава качеството на живота ви се утежнява. „ Виждал съм фанатици, които упражняват по 3-4 часа всеки ден – споделя инструкторът по бодибилдинг Стив Уокър. – Те непрекъснато са настинали, постоянно са заболели от нещо, нямат сила, стават апатични. Това ги кара да блъскат във фитнеса още и още с вярата да се оправят. Така омагьосаният кръг се затваря. “

Изследване, извършено от екип на Лондонския академични лицей, демонстрира, че прекомерното висене в инстаграм покачва вероятността от развиване на орторексия нервоза. При никоя друга обществена медия не се следи сходна взаимозависимост.

Специалистите акцентират, че инстаграм подтиква поява на сходни болести, тъй като е образна платформа

Там е ужасно елементарно да сравняваш и да копираш изображенията за възстановяване на телосложението. Но дали това е позитивна стъпка към здраво здраве и атлетично тяло? Никой не знае какво се случва зад фотосите на изваяни стройни тела, показва Би Би Си.

Инфо: www.marieclaire.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР