За януари месец имаме подадени над 50 000 данъчни декларации,

...
За януари месец имаме подадени над 50 000 данъчни декларации,
Коментари Харесай

Говорителят на НАП с актуална информация относно данъчните декларации и новите касови апарати

За януари месец имаме подадени над 50 000 данъчни заявления, 36 хиляди от тях по електронен път. Приблизително половината от тях са употребявали 5% отстъпка от част от налозите. Лимитът за отстъпката беше 500 лева Това съобщи представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

" Често работодателите крият бележки за заплати, за това и от Национална агенция за приходите електронно събираме информацията за възнаграждения и заплащания ", разкри още той.

" Нямаме причина за проблем с електронните услуги. От следващата година всеки самичък ще схваща какъв брой налог дължи от системата на Национална агенция за приходите. За тази цел би трябвало да имате електронен автограф или специфичен код ", добави Бъчваров.

" До края на март всички регистрирани по Данък добавена стойност компании би трябвало да сменят касовия си уред. Той предава в действително време в Национална агенция за приходите. Тези апарати ще имат код, който всеки жител може да ревизира истинността на касовия бон ", приключи Росен Бъчваров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР