За втори път в рамките на един месец хиляди добри

...
За втори път в рамките на един месец хиляди добри
Коментари Харесай

Добри българи събраха над половин милион за болно бебе

За повторно в границите на един месец хиляди положителни българи подариха голямата сума от 530 000 лв., нужна за лекуването на четиримесечния Александър-Робърт Ангелов от Равда.В края на май единствено за 48 часа пък бе събрана сума от 280 000 евро, нужна за лекуването на двумесечната Калина Сидерова от Варна.

На 29 юни родителите на новороденото момченце - Роксана и Божидар Ангелови помолиха за помощ в обществените мрежи. Александър-Робърт се ражда на 8 март, а единствено два месеца по-късно е признат по неотложност в болница с мозъчен кръвоизлив. Момченцето е оперирано, а дни по-късно е траспортирано в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив. Там родителите чуват ужасяваща диагноза - синът им има вродена билиарна атрезия II вид (липса или задръстване на жлъчните пътища). Единственият късмет за живот на детето е незабавна чернодробна трансплантация.Болница в немския град Хамбург дава оферта за интервенцията, която е непостижима за младите Роксана и Божидар - 250 000 евро. След апела им обаче хиляди откликнаха и подариха нужните средства.

" Благодарим ви за поддръжката, благодарим ви, че бяхте с нас в този сложен миг. Всички ваши дейности и положителни думи укрепиха вярата ни, че има толкоз доста положителни хора на този свят. Прегръщаме ви мощно и безпределно ви благодарим! Всяко левче допълнително ще бъде дарено на други дела ", написаха Роксана и Божидар във Facebook.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР